„Povestea spectacolului are la bază celebrul basm al lui Petre Ispirescu. În show-ul „Basmul focului”, românașul și fata de împărat vor încerca să-l convingă pe balaur să le aprobe căsătoria. Curajoasă din fire, fata pleacă singură în călătorie spre a convinge creatura focului, însă este răpită de aceasta. Puterea iubirii îl aduce pe românaș alături de viitoarea soție, în încercarea de a o salva. Luptă și dragoste, foc și muzică, oare nunta va fi înfăptuită?”, îi îndeamnă reprezentanții primăriei pe timișoreni.
Finalul poveștii poate fi descoperit sâmbătă, de la ora 20.30, în Piața Libertății, când se celebrează Ora Pământului. Amaris Agni înseamnă o echipă de tineri, pe care i-a adus împreună pasiunea pentru foc și pentru jonglat.
Timișoara a fost Capitala Earth Hour România în anul 2013, așa că municipalitatea timișoreană îi invită pe timișoreni ca în fiecare an, de Ora Pământului, să stingă lumina timp de o oră, de la 20.30 la 21.30.
Scopul acţiunii Ora Pământului este acela de a trage un semnal de alarmă privind amplitudinea actuală a efectelor încălzirii globale, de a sublinia necesitatea efortului susţinut pentru reducerea poluării planetei, evenimentul fiind şi un mijloc de promovare a soluţiilor „verzi”, de combatere a schimbărilor climatice, de transmitere către timișoreni a unui mesaj ecologic şi de conştientizare a societăţilor comerciale, instituţiilor şi cetăţenilor asupra adoptării unei conduite ecologice, în scopul schimbării comportamentului de consum, în vederea gospodăririi durabile a resurselor energetice – resurse neregenerabile şi epuizabile.
Mesajul şi îndemnul pentru comunitatea Earth Hour din România este „Dăruieşte naturii energia ta!”. În urmă cu 10 ani, la Sydney, Australia, a avut loc cea mai mare mișcare de mediu din istorie, inițiată de WWF. De atunci, în fiecare an, milioane de oameni sărbătoresc Ora Pământului şi atrag atenţia asupra impactului pe care acţiunile tuturor îl au asupra mediului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!