Totul a început sâmbătă seara, când unul din camioanele societăţii agricole deţinute de Paşca a fost oprit la un filtru organizat în oraş de un poliţist local şi un angajat al primăriei, iar şoferul era să fie amendat pentru nerespectarea restricţiei de tonaj. Convins că este victima unei răzbunări politice, Marinel Paşca, care în prezent este consilier local, s-a dus la faţa locului şi a intrat într-o dispută verbală cu poliţistul local.
„Am de 20 de ani o societate agricole. Am 400 de hectare pe care le lucrez. Şi au venit TIR-urile la încărcat. În Recaş, toată lumea poate să circule cu tractoare, cu camioane, astăzi s-au pus să oprească unul din TIR-uri încărcat cu porumb. Am întrebat de ce au oprit, pentru că şi primarul, care are o societate de construcţii, duce TIR-ul încărcat cu 40 de tone de ciment. Asta e o chestie de răzbunare. La care poliţistul comunitar, nefiind nici îmbrăcat în poliţist comunitar, după mai multe discuţii mă scuipă. S-a răţoit la mine, iar din spate a venit inginerul de la mediu cu o coadă de topor şi am cel puţin 12 sau 14 lovituri. Nici un animal nu se putea bate aşa”, susţine Paşca.
Actualul primar din Recaş, Pavel Teodor, are, însă, o altă variantă a poveştii. El spune că, la sesizarea locuitorilor nemulţumiţi că drumuri secundare din oraş, proaspăt asfaltate, sunt distruse de camioane, a cerut organizarea unui filtru rutier pentru prinderea celor care încalcă restricţiile de tonaj. Teodor spune că, după ce unul dintre şoferii care lucrează la firma lui Paşca a fost oprit la acest filtru, la faţa locului a venit şi fostul primar, care l-ar fi lovit “în zonele sensibile” pe poliţistul local. În acel moment, angajatul de la Direcţia de Mediu a Primăriei Recaş ar fi sărit să îi despartă pe cei doi.
„Am primit sesizări de la locuitori că maşini care încarcă cereale de la firma fostului primar circulă pe drumurile interioare proaspăt asfaltate, unde restricţia de tonaj este de 3,5 tone. Au făcut asta şi ieri şi alaltăieri. Drumurile interioare sunt asfaltate proaspăt şi ne sună oamenii. Eu am sesizat Poliţia Locală care a luat legătura cu Poliţia Naţională şi le-am spus să organizeze filtre pentru a evita distrugerea drumurilor. Astăzi când au oprit una din maşini, dl Paşca a sărit la poliţistul local şi i-a dat cu piciorul în zonele sensibile, iar apoi i-a mai aplicat câteva lovituri. Inginerul de la mediu, care era împreună cu poliţistul local a sărit să îi despartă şi s-au luat la bătaie”, spune Pavel Teodor.
Acesta a precizat că poliţistul de la Poliţia Naţională nu a fost la faţa locului pentru a vedea întregul incident, iar amenda ce ar fi trebuit să o primească firma lui Paşca pentru nerespectarea restricţiei de tonaj ar fi trebuit să fie de 10.000 de lei şi confiscarea mărfii.
Contactaţi de reporterii www.tion.ro, reprezentanţii IPJ Timiş au susţinut că nu au participat în Recaş la niciun filtru pentru depistarea celor care încalcă restricţiile de tonaj. În ceea ce priveşte altercaţia, poliţiştii din cadrul IPJ Timiş s-au autosesizat şi efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de loviri şi alte violenţe.
Chiar dacă relatările diferă, cert este că toţi cei trei implicaţi în altercaţie au ajuns la Spitalul Judeţean din Timişoara. Paşca susţine, însă, că el nu a lovit pe nimeni.
„O bătaie ca în filme, cum se bat haiducii, aşa m-au bătut. Adică să baţi un om, un recăşean, care a condus destinele Recaşului opt ani primar şi patru viceprimar, iar actualii de la primărie să facă astfel de lucruri… Deci au trimis pe poliţistul comunitar îmbrăcat în trening şi pe angajatul de la mediu. Poliţistul local m-a scuipat, iar de la spate a venit cel de la mediu cu o coadă de topor groasă şi a început să mă lovească. Dacă nu ridicam mâinile, îmi spărgea capul. Acum mă duc la Spitalul Judeţean. Sunt martori cei care vindeau legume şi fructe că nu am lovit pe nimeni”, a spus Paşca.
Citiți principiile noastre de moderare aici!