Fie că este vorba despre Universitatea Politehnica sau Universitatea de Vest, cele două mari universităţi timişorene, cea mai mare cerere din partea candidaţilor în ultima sesiune de admitere a fost pentru domeniul informaticii. Pe acest sector din piaţa muncii cererea este în permanentă creștere, ceea ce le oferă tinerilor un loc de muncă încă de pe băncile facultăţilor.
Probabil acesta a fost şi motivul pentru care tinerii au decis să nu mai „acceseze” clasicele Ştiinţe Economice sau Dreptul. În această sesiune de admitere, cea mai mare concurenţă la UVT a fost pentru locurile de la Matematică-informatică.
Au fost facultăţi cu cerere, unde pe locurile bugetate au fost mai mult de patru sau chiar opt concurenți pe loc. Vorbim despre Matematică-informatică (unde s-a înregistrat cea mai mare concurență – opt pe loc), Psihologie, Informatică, Pedagogia învățământului primar și preșcolar, Comunicare și relații publice, Informatică economică, Sociologie – Resurse Umane, Sport și performanță motrică.
Astfel, în urma admiterii, UVT a înmatriculat în anul I de studiu aproape 3.400 de tineri. Cei mai mulți studenți de anul I îi va avea Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor (FEAA), mai mult de 900. De altfel, FEAA este cea mai mare facultate din cadrul universității.
De asemenea, aproape 550 de noi studenți vor studia, din toamnă, la Facultatea de Sociologie și Psihologie, iar peste 400 de tineri au ales să studieze la Facultatea de Matematică și Informatică. De remarcat este că aproape 1.400 de tineri, mai mult de 40% din totalul celor care au confirmat, au fost înmatriculați în regim cu taxă.
„Admiterea a decurs în condiții bune, în parametrii anticipați. Cererea pentru studii este la fel de ridicată precum anul trecut. În plus, din datele privind confirmările, avem un număr mare de studenți care, deși nu au prins locuri bugetate, au ales totuși să studieze la noi în regim cu taxă. În contextul în care o persoană este dispusă să plătească pentru educația primită la UVT este evident că pachetul de competențe oferit este de nivel înalt”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea.
Mai sunt locuri disponibile la UVT. Cei care visează să devină studenţi pot opta pentru locurile rămase neocupate la unele facultăţi, e drept, mai puţin „populare”.
Pentru sesiunea de toamnă, UVT mai are disponibile 214 locuri bugetate, dar și locuri cu taxă. Cele mai multe locuri bugetate sunt libere la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie (57), iar cele mai puține – la Facultatea de Sociologie și Psihologie (4). Facultatea de Drept nu mai are niciun loc bugetat disponibil. Sesiunea de toamnă a concursului de admitere la UVT va avea loc în perioada 3-16 septembrie, după un calendar stabilit de fiecare facultate.
La această sesiune de admitere, UVT a oferit 77 de specializări de licență. Dintre acestea, 19 sunt în limbi străine: engleză și germană.
Citiți principiile noastre de moderare aici!