Aceiaşi părinţi, care se îngrămădesc la şcolile „bune”, îşi fac viză de flotant în aceste zone, se plâng apoi de faptul că copilul lor face ore de după-masă, în loc de dimineaţă, spun reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș. Totul din pricina lipsei de spaţiu. Pentru anul şcolar ce urmează – 2015-2016 – reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş au posibilitatea de a rearonda străzile în ceea ce priveşte şcolile, pentru ca unităţile de învăţământ mai puţin solicitate, care au spaţiu, să fie şi ele ocupate de elevi.
„Nu este corect ca în unele şcoli de cartier să stăm cu spaţii goale, peste tot sunt colegi care pot lucra şi care lucrează cu copii de clasa pregătitoare. La Pedagogic am creat în ultimii ani 2-3 clase în plus. Ne trezeam în timpul înscrierilor că eram obligaţi să mărim numărul de clase, ceea ce a dus ulterior la mărirea numărului de ore de după-amiază. Noi avem deja o strategie vizavi de ceea ce înseamnă reţeaua şi planul de şcolarizare, încercăm să protejăm resursa umană prin crearea unor clase care să corespundă cu realitatea”, spune Aura Danielescu, inspector şcolar general de Timiş.
Practic, de acum încolo, Inspectoratul Şcolar Timiş poate decide în perioada înscrierilor, dacă constată că numărul părinţilor cu copii de clasa pregătitoare a crescut foarte mult, o rearondare a străzilor.
„Dacă din lista străzilor constatăm că s-au creat atât de multe clase, le rearondăm. S-ar putea ca un părinte care s-a străduit foarte mult să prindă o anumită zonă să se trezească că ajunge în altă parte”, spune Aura Danielescu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!