Prefectul Mircea Băcală a povestit că, în luna ianuarie a acestui an, a cerut Primăriei Timişoara şi Primăriei Deta câteva date despre parcele de teren de pe raza celor două localităţi unde Guvernul ar putea construi un cămin de bătrâni. Dar, dacă Primăria Deta a răspuns acestei solicitări în doar cinci zile, Primăria Timişoara, afirmă Băcală, nu a dat un răspuns nici măcar acum. Mai mult, prefectul de Timiş susţine că a trimis două solicitări pe adresa Primăriei Timişoara, pe 25 şi 29 ianuarie, iar a treia oară i-a înmânat personal primarului Gheorghe Ciuhandu adresa prin care cerea să se transmită acele date de identificare.
„Am solicitat în repetate rânduri Primăriei Timişoara să ne transmită acele date. Primăria Deta a răspuns în cinci zile. La Primăria Timişoara am trimis prima solictare, pe fax, pe 25 ianuarie, iar pe 29 ianuarie am revenit cu o nouă solicitare prin fax. Fiindcă nici după cea de-a doua adresă nu am primit răspuns, i-am dat personal solicitarea domnului primar Ciuhandu la finalul unei întâlniri pe care am avut-o cu acesta şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Timiş. Asta se întâmpla în vremurile bune, când încă venea la întâlniri şi nu era supărat”, a spus Băcală.
Prefectul de Timiş afirmă că termenul limită pentru transmiterea datelor necesare către Guvern a expirat pe 4 februarie, iar până la acea dată singurul lucru pe care Prefectura îl primise de la Primăria Timişoara era un CF cu potenţiala locaţie, în care nu se regăseau toate datele necesare. Aşa că, nu e de mirare că Guvernul a respins construcţia viitorului cămin de bătrâni în capitala judeţului Timiş, în cursă rămânând doar Deta.
„Acesta este încă un exemplu despre cum modalitatea deficitară de comunicare între Primăria Timişoara şi Instituţia Prefectului se răsfrânge asupra locuitorilor Timişoarei”, a concluzionat Băcală.
Replica la afirmaţiile lui Băcală a venit din partea viceprimarului Adrian Orza, care se ocupă de domeniul social: „Eu prima oară aud de acest lucru. Nu m-a sunat niciodată domnul prefect să-mi spună despre aşa ceva, să-mi ceară vreun document, nu am primit nicio adresă. Nu a ajuns la mine nicio solicitare în sensul ăsta, de a trimite vreun document. Nu cunosc subiectul, n-am mai auzit până acum de intenţia asta a Guvernului. E nevoie oriunde în ţara asta de cămine de pensionari. Voi verifica să văd despre ce este vorba. Poate domnul prefect nu ştie că eu mă ocup de chestiile astea cu bătrânii, oricum nu mă interesează conflictele cu domnul prefect”, a spus Orza.
Cu toate acestea, viceprimarul a precizat că se va interesa la primar în privinţa căminului de pensionari. El consideră că dacă prefectul ar fi vrut într-adevăr să se realizeze un astfel de obiectiv la Timişoara ar fi trebuit să renunţe la comunicarea „prin hârtii”.
Orza i-a recomandat însă lui Băcală şi să verifice ce se întâmplă cu bazinul de înot olimpic „care s-a aprobat că se face în Timişoara şi nu se face”. „Obiectivul este aprobat prin hotărâre de guvern, ar trebui scos la licitaţie de către Compania Naţională de Investiţii şi nu se întâmplă nimic. Cred că ar fi mai bine să verifice domnul prefect ce se întâmplă în acest caz. Am să-l rog să se interseze la CNI, pentru că nouă ne-au spus că e scos la licitaţie şi noi ne uităm toată ziua pe SEAP şi nu apare”, a adăugat edilul.
Citiți principiile noastre de moderare aici!