Un captivant şi aplicat curs de inițiere în degustarea vinului va avea loc în 29 septembrie, între orele 9,00-17,00, la Casa Tineretului din Timişoara.
„Scopul principal al cursului este promovarea culturii vinului și a vinului românesc de calitate. Din păcate, momentan consumatorul obișnuit știe de vin roșu sau alb, și este interesat de demidulce sau demisec. Problema mare este că și ospătarii restaurantelor, cei care ar trebui să recomande sau să contribuie la educarea consumatorului sunt la același nivel. Mai rău, foarte multe restaurante servesc vinurile la ”temperatura camerei” indiferent dacă e roșu sau alb și dacă în cameră sunt peste 30 de grade.Acest curs dorește să ofere un set important de informații iubitorilor de vin în primul rând, care la urma lor vor forța restaurantele, pub-urile, cluburile să ofere vinuri de calitate servite corespunzător.Va fi atât parte teoretică care va cuprinde printre altele zonele viticole din România, tipuri și stiluri de vin, moduri de vinificare, tipuri de struguri, temperaturi și pahare de servire, modul corect de degustare, etc cât și practică, ce va consta în degustarea a 12 vinuri pentru a exemplifica teoria și a exersa descrierea corectă a vinurilor. Ceea ce însă este cel mai important, la terminarea acestui curs participanții vor ști să motiveze de ce le place sau nu le place un anumit vin, vor putea face o diferență obiectivă între vinul bun și vinul nebăubil”, explică Zoltán Szövérdfi-Szép.
Cursul este desfășurat în cadrul Biroului de Consiliere și Formare – START, organizație neguvernamentală, non-profit, cu scopul de educarea tinerilor și persoanelor active în societatea civilă. Taxa pentru curs şi degustare este 100 de lei. Înscrieri și informații suplimentare la tel: 0721613521 e-mail: zoltan@kepzes.net.
Citiți principiile noastre de moderare aici!