Tarifele foarte mari la gaz și energie electrică împiedică Primăria Jimbolia să deschidă bazinul didactic de înot construit de administrația județeană. Bazinul a fost inaugurat în data de 3 iunie 2024 de fostul președinte al CJT, Alin Nica, însă zace în continuare nefolosit.
Vă reamintim că proiectul a fost demarat de administrația Dobra și a costat 14 milioane de lei.
Bazinul din Jimbolia a fost construit de Consiliul Județean Timiș lângă ștrandul cu apă termală din localitate și sala de sport „Hans Wiesenmayer”, pe strada Contele Csekonics.
Alfred Simonis, președintele Consiliului Județean Timiș, a declarat că, pe bună dreptate, Primăria Jimbolia nu dorește să preia bazinul de înot.
„Le-am făcut, primăriile nu le vor și au și dreptate. E destul de scumpă întreținerea unui astfel de obiectiv, costă minim 50-60.000 lei pe lună și nu produce acești bani. Pe viitor va trebui să ne gândim atunci când facem, construim astfel de obiective, să le facem eficiente din punct energetic, astfel încât costul să fie foarte mic de întreținere, pentru că altfel vor ajunge să fie într-o stare de degradare și n-are niciun sens să bagi banii”, a afirmat Alfred Simonis.
Președintele CJ Timiș a mai declarat, referitor la bazin:
„L-am dat către Direcția de Prestări Servicii, cea care poate angaja mai ușor personal specializat pe acest domeniu. Bazinul e recepționat, neavând cine să-l operaționalizeze, adică să gestioneze subiectul respectiv; bazinul a fost golit, dar urmează în perioada următoare, după ce cei de la Prestări Servicii vor lua obiectivul, să înceapă să angajeze personalul necesar, să facă asocieri cu celelalte localități din jur, niște protocoale, astfel încât elevii de la școli, pe un cost modic, să înceapă să folosească acel obiectiv”.
Bazinul poate găzdui atât antrenamente, cât și concursuri. La etaj există spații ce pot fi amenajate ca sală de sport și sală de conferințe. De asemenea, este prevăzut cu camere de supraveghere video, grupuri sanitare, dușuri și vestiare. Bazinul didactic are o tribună cu 130 de scaune.
Darius Postelnicu, primarul orașului Jimbolia, a declarat pentru Tion că a avut discuții atât cu fosta cât și cu actuala conducere a CJT pentru a găsi o variantă de colaborare. Potrivit edilului, administrația locală nu poate operaționaliza bazinul din cauza scumpirii foarte mari a prețului la gaz și energie electrică. Postelnicu a mai spus că după ce administrația județeană va întocmi organigrama de personal, bazinul va deveni funcțional. O variantă ar fi ca acesta să fie folosit și de elevii și locuitorii comunelor învecinate.
Bazinul de la Jimbolia este un proiect pilot la nivel județean, are 25 de metri și cinci culoare, și a fost construit de JDA CONSULT, în asociere cu VAST INKOMEN și CIV GROUP.
Trimite articolul
XBani investiti fara cap. Tipic romanesc!
Ca in casa glumetilor. Glumetii sareau veseli in bazin. Apare administratorul bazinului spunandu-le: daca veti fi cuminti, va asigur ca pun si apa in bazin.
Dar primaria condusa de fratele lui Simonis, tot Simonis, de ce tine bazinul din Mosnita Noua inchis?
Investiții românești,
toată lumea își dorește, cu greu se face, apoi se constată că nu merită…
Idem caz la Moșnița Nouă, localitate cu aproape 20.000 de locuitori, și nu reușesc să il deschidă… deși copii l-ar utiliza in scop didactic, așa mai bine stă inchis își mai face câte un angajat al primăriei câte un party acolo, și proștii plimbă copii prin tot orașul pentru o oră de înot…
Pe viitor?! S-au mai făcut săli de sport prin sate, cam tot atât de eficiente. Nu vă mai deșteptați? Pentru ce vă plătim?!