Oamenii au făcut mai multe demersuri către primărie, dar, deocamdată, reţeaua de curent nu a ajuns la casele lor. Unii dintre ei mai au “curentul de şantier”, dar în curând vor rămâne şi fără acesta.
Această sursă de energie electrică este permisă a se folosi doar pe durata construcţiei casei, dar, acum, casele sunt finalizate. Sunt aproximativ 30 de case, situate în cartierul nou din Beregsău Mare, care aşteaptă să fie legate la rețeaua de energie electrică de către Primăria Săcălaz. Casele sunt construite pe terenuri date în concesiune pe Legea 15 pentru tineri, iar principala problemă este faptul că primăria nu a extins încă reţeaua de curent până la imobilele lor.
„Am o casă gata, intabulată, plătesc impozit şi vreau să mă mut, dar nu am posibilitatea fără curent. Primăria pur şi simplu ignoră acel cartier, pur şi simplu nu vrea să extindă reţeaua. Este curent în cartier, cel mai aproape este la 250 de metri. Primăria ne spune să mai aşteptăm, dar deja sunt ani buni şi sunt mulţi vecini de acolo care aşteaptă. Problema e că nici pe partea de şantier nu ne mai aprobă, ei spun că odată ce ţi-ai intabulat casa trebuie tras curentul final. Am rezoluţie de la Enel, pentru curentul final îmi cere 33.000 de lei, ca să plătesc eu linia. Celor care şi-au tras curent provizoriu (curent de şantier) nu mai vor să le prelungească, o să le taie curentul şi o să stea în beznă. Dacă ai casa intabulată nu-ţi mai aprobă nimeni curent de şantier. Drumul e cât de cât, e acces, problema e curentul. De apă, să zicem, că se poate fora. Eu vreau să mă mut şi nu am cum”, spune Daniel, un locuitor al cartierului nou din Beregsău Mare.
Oamenii au mers la primărie, au întrebat, dar nu au primit răspuns.
„Este adevărat. Curentul este în fază de proiectare la Enel acum, intră şi în bugetul local, se rezolvă treaba. Într-o lună, o lună şi jumătate vom avea curent acolo. Noi avem extindere acum pentru 57 de case. E în fază de proiectare la Enel”, spune Ilie Todaşcă, primarul din Săcălaz.
Citiți principiile noastre de moderare aici!