Societatea de Drumuri Municipale se laudă cu realizări de 35,6 milioane de lei, fără TVA, pe 2016. Asta înseamnă puțin peste 9 milioane de euro, cu tot cu TVA, din care 6,7 milioane de lei (fără TVA) de la șoferii care plătesc parcarea în oraș. Sunt aproape 2 milioane de euro încasați din TimPark, dar investițiile în același sistem lasă de dorit și anul acesta.
Potrivit raportului SDM pe anul 2016, societatea a investit 1.020.700 de lei în parcări. Au fost amenajate 177 de locuri de parcare: 24 pe strada Hebe, 40 pe strada Luceafărul, 40 pe strada Soarelui și 73 în zona Steaua. În 2015 a reușit să amenajeze doar 66 de locuri de parcare…
În conturile SDM au intrat însă 6.746.748 de lei (fără TVA) din administrarea parcărilor din Timișoara. Sunt ceva mai puțini decât în 2015. Cei mai mulți bani au venit din TimPark, însă societatea a mai făcut ceva încasări și din închirierea locurilor de parcare.
De unde a făcut Societatea de Drumuri Municipale cei mai mulți bani? De la Primăria Timișoara!
„Lucrările executate de societatea noastră în anul 2016 sunt întreținere drumuri și străzi, realizarea de îmbrăcăminți asfaltice, beton și piatră spartă, construcții de drumuri și străzi noi, refacere străzi după spargeri și intervenții, construcții civile, administrare parcări, administrare panouri de afișaj, servicii de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor fără stăpân sau abandonate ori parcate neregulamentar, servicii publice de curățenie, comercializarea de materiale și semifabricate, lucrări de deszăpezire și combatere a poleiului, încercări de laborator”, se arată în raportul de activitate pe anul 2016 prezentat de reprezentanții SDM.
Anul trecut, societatea al cărei unic acționar este Consiliul Local Timișoara a realizat 35.600.995 de lei (fără TVA), adică 9,3 milioane de euro: 1,3 milioane de lei (fără TVA) din licitațiile câștigate de la Primăria Timișoara, 6,7 milioane de lei (fără TVA) din parcări, 13,7 milioane de lei (fără TVA) din întreținerea și reparațiile la străzi, restul de bani fiind încasați din servicii de curățenie sau din închirieri de spații ori din construcții civile sau vânzări de materiale ori alte lucrări.
Societatea de Drumuri Municipale a lucrat și în județ, pentru localitățile Sînandrei, Birda, Nițchidorf sau Ghilad, de unde a încasat peste 10 milioane de lei.
Raportul de activitate al SDM nu spune însă nimic despre vreun eventual profit al societății. Veniturile vor crește însă cu siguranță anul viitor, pentru că SDM se ocupă și de întreținerea străzilor de piatră spartă, dar și de semnalizarea rutieră și semaforizarea din Timișoara. Urmează acum să primească prin atribuire directă și serviciul de întreținere a străzilor și trotuarelor din oraș.
Societatea de Drumuri Municipale are 309 angajați, cu zece mai mulți decât în 2015.
Articole pe aceeași temă:
Citiți principiile noastre de moderare aici!