Blitz a pornit la drum în septembrie 1991, cu activități de școlarizare a celor care doreau să devină conducători auto. Ulterior, firmei i s-au alăturat societăţi comerciale cu profil de învăţământ secundar, transport în regim de taxi şi servicii de pază şi protecţie.
Mai mult, școala de şoferi a început să organizeze și cursuri de conducere defensivă pentru societățile cu flotă de autovehicule cu scopul reducerii accidentelor de circulație.
Începuturile afacerii
Directorul grupului de firme Blitz Cornel Jurca a vorbit despre începuturile afacerii în perioada postdecembristă.
„În primii ani nici nu știam cu ce se mânâncă această privatizare. Revoluția m-a prins ca șef de autobază, eram cel mai tânăr șef de autobază din județ la vremea aceea și după ce m-am angajat ca instructor și profesor de legislație rutieră la ACR și am vrut să plec la privat, directorul mi-a sugerat să rămân angajat cu două ore în caz că vor da faliment. Însă, după patru luni, mi-am deschis firma în care am investit tot ce am avut. În data de 31 decembrie 1991, nu am să uit asta niciodată, cu ultimii banii rămași după plata salariilor angajaților, am cumpărat o sticlă de coniac și un kilogram de carne și am sărbătorit acasă cu soția mea primul Revelion ca „patroni”, a povestit pentru Tion Cornel Jurcă.
Directorul firmelor Blitz a avut succes în afaceri în anii care au urmat.
„De atunci și până acum, am coordonat în companie 1.000 de taxiuri pe vremea când aveam companie de taximetrie și 40 de mașini la școala de șoferi. Acum am firma de pază, care a înlocuit taximetria în 2002-2003 și e o nebunie și mai mare decât taximetria activitatea cu agenții de pază și obiectivele”, a mai spus directorul grupului de firme Blitz.
Apoi, Cornel Jurca a participat la raliuri mai mulți ani spre neliniștea soției sale, însă a renunțat de ceva timp în favoarea golfului.
„Am plecat la drum cu un apartament în rate și am ajuns la ceea ce am acum. Eu nu am luat niciodată vreun credit. Am avut, într-adevăr, leasing pentru mașinile de intervenție și școala de șoferi. Totul am făcut cu banii câștigați prin firmă”, a mai adăugat acesta.
Prin școala de șoferi Blitz, în cei 31 de ani de activitate, și-au luat permisul zeci de mii de persoane.
„Dacă ne gândim că în anii 90′ aveam în jur de 300-400 de elevi pe lună, undeva la 4.000 de elevi anual, acum am 1.800-2.000 de elevi tot anul, dar per ansamblu sunt chiar peste 100.000 de elevi trecuți prin școala de șoferi Blitz”, a mai spus Jurca.
O nouă afacere
Atât pandemia de coronavirus cât și criza financiară nu i-au afectat afacerile, astfel că acesta a demarat o nouă afacere, și anume amenajarea unui azil pentru persoane vârstnice la Buziaș.
„Am cumpărat în Buziaș un imobil cu 24 de camere pe care acum îl renovăm conform standardelor necesare unui azil de bătrâni. Sper ca peste un an să fie gata, lucrările au început în iulie. Vor fi 40 de locuri în camere cu unul sau două locuri. Amenajarea va fi de cinci stele, nu voi face rabat de la ceea ce înseamnă confort și lux pentru cazare, masă și tratament”, a spus Cornel Jurca, directorul grupului de firme Blitz.
Acesta se implică în viața comunității din postura de membru al Clubului Rotary Ripensis Timișoara al cărui președinte a fost în perioada 2012 – 2013.
„Ne-am axat foarte mult pe educație la Rotary. Individual am și Fundația Blitz prin care ajutăm copii și familii nevoiașe din mediul rural și zone izolate. M-am implicat în organizarea și sponsorizarea diferitelor etape de raliu, astfel am organizat zece ediții a Raliului Banatului”, a mai adăugat Cornel Jurca, directorul grupului de firme Blitz.
Citiți principiile noastre de moderare aici!