Pista a fost realizată printr-un proiect european, iar timp de cinci ani ABAB trebuia să o administreze și să-i asigure mentenanța. La finalul anului 2019, în decembrie, perioada de cinci ani în care ABAB trebuia să aibă grijă de pistă se termină, iar cei de la Apele Române vor să predea pista cuiva…
„Apele Române încheie cei cinci ani de supraveghere, va trebui să hotărâm, să găsim formula, probabil Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) în Timiș. Demersurile trebuie făcute din septembrie-octombrie, vrem să știm cui dăm în administrare pista de biciclete. Sunt și 30 de biciclete folosite la ora actuală, care merg împreună cu proiectul, dar sunt suficient de multe necesități pentru întreținerea pistei. Noi am alocat cinci ani la rând câte 150.000 de lei, dar am avut și personal pentru a ști ce înseamnă digul. Pentru pista de biciclete este obligatoriu să găsim soluția de funcționare”, a spus Titu Bojin în plenul CJ Timiș.
Președintele Consiliului Județean Timiș Călin Dobra a admis că a avut discuții în acest sens cu Titu Bojin și că de anul viitor este posibil ca APDT (asociație a Consiliului Județean Timiș) să administreze pista.
„Discuția a fost și azi în consiliu, am mai avut discuții legate de administrarea pistei de biciclete de către APDT. Există o variantă ca de anul viitor APDT să administreze pista de biciclete și să dezvoltăm mai intens activitatea, ținând cont că partenerii din Serbia au demarat realizarea pistei de la graniță la Zrenjanin. Sunt convins că în 2020-2021 vom avea și un punct de trecere a frontierei cu Serbia pe pista de biciclete și pe Bega”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.
Pista de cicloturism amenajată de-a lungul canalului Bega, în aval de Timișoara, spre granița cu Serbia, a fost realizată printr-un proiect privind valorificarea potențialului turistic transfrontalier implementat de Administrația Bazinală de Apă Banat (ABAB) în parteneriat cu Consiliul Județean Timiş şi Primăria Zrenjanin din ţara vecină. Pista începe de la marginea Timișoarei, în aval de Podul Modoș și continuă, pe o lungime de 37 de kilometri de-a lungul râului Bega, până la frontiera cu Serbia. Pista de cicloturism a fost realizată prin programul IPA de Cooperare Transfrontalieră Romania – Serbia, printr-un proiect care a beneficiat de o finanțare europeană nerambursabilă de peste 2,3 milioane de euro.
Citiți principiile noastre de moderare aici!