Cei doi au semnat o scrisoare deschisă în care arată că PNŢCD trece “o criză majoră de identitate”, iar în aceste condiţii aveau de ales între a rămâne consilierii locali ai partidului, să devină independenţi sau să se alăture unui partid politic mai bine cotat. Ei au ales să devină independenţi deoarece “personalităţi de calibrul lui Cornelui Coposu şi Ion Raţiu au ajuns să fie înlocuite de un Aurelian Pavelescu sau Elena Udrea”
“În urma recentei ordonanţe date de Guvernul Ponta cu privire la posibilitatea temporară a “migraţiei politice” am fost puşi în faţa următoarelor alternative: Să ne menţinem statutul actual de consilieri PNŢCD; să ne declarăm consilieri independenţi; să devenim membrii unui partid politic major. Cu părere de rău, considerăm că la ora actuală PNŢCD se află într-o criză majoră de identitate, vizibilă prin nenumărate lupte interne, promovarea la nivel naţional a unor persoane cu totul străine de tradiţiile şi morala acestui partid istoric, precum şi prin îndepărtarea liderilor locali.Ne exprimăm în continuare disponibilitatea de a ajuta la refacerea PNŢCD în măsura în care acest partid va reveni la tradiţia şi verticalitatea care l-au caracterizat la începutul anilor 90, dar acest lucru nu poate fi realizat atât timp cât personalităţi de calibrul lui Corneliu Coposu şi Ion Raţiu au ajuns să fie înlocuite de un Aurelian Pavelescu sau Elena Udrea… Nedorind să fim asociaţi cu astfel de decizii sau persoane am ales să ne continuăm activitatea în Consiliul Local al Municipiului Timişoara în calitate de consilieri independenţi, până la încheierea mandatului din iunie 2016”, se arată în scrisoarea semnată de cei doi.
În continuare, cei doi se arată deschişi dialogului cu toate forţele politice prezente în Consiliul Local Timişoara, deşi în trecut au semnat un protocol cu PSD prin care s-a dorit schimbarea viceprimarului Dan Diaconu (PNL) cu Bogdan Herzog.
“Deşi am fost contactaţi de principalele forţe politice active pe plan local am hotarât să nu dăm curs ofertelor acestora considerând că statutul de aleşi locali independenţi ne oferă posibilitatea de a promova mai bine interesele oraşului şi principiile pentru care am hotărât să infiinţăm Liga Bănăţeană şi să ne implicăm în viaăa publică. Totodată prin statutul de independent ne asiguram că în perioada urmatoare nu vom avea şefi “de la centru” care să ne dicteze o atitudine politică partizană. Vom fi deschişi dialogului cu toate forţele politice existente considerând că doar prin unirea eforturilor noastre vom reuşi să promovăm interesele comunităţii pe care o reprezentăm. Prin atitudinea şi proiectele noastre sperăm să rămânem un factor de echilibru şi respect într-un moment în care întreaga ţară este polarizată între diverşi actori politici”, concluzionează cei doi.
Citiți principiile noastre de moderare aici!