Vă reamintim, Turcia a fost lovită în ultimele săptămâni de mai multe cutremure. Ultimul dintre ele a fost în provincia Hatay și a avut magnitudinea de 6,4 pe scara Richter. S-a resimțit în Siria, Egipt și Liban, fiind urmat la scurt timp de o replică de 5,8. Provincia a fost deja devastată de seismele majore din 6 februarie, în urma cărora aproape 50.000 de oameni au murit și alte câteva milioane au rămas fără locuințe.
În acest context, cei de la Bozankaya transmit că vor continua producerea și livrarea vehiculelor în toate regiunile, inclusiv către Timișoara, în ciuda seismelor care au provocat distrugeri pe scară largă și au afectat aproximativ zece orașe.
Unitatea de producție a companiei turcești Bozankaya se află în Ankara, iar facilitățile de producție nu au fost astfel afectate.
„Întrucât unitatea de producție a companiei Bozankaya se află în Ankara, facilitățile de producție nu au fost afectate. După cutremur, mai multe țări și-au trimis echipele de căutare și salvare către zonele afectate, inclusiv autoritățile din România. Faptul că românii ne sunt alături ne bucură nespus și prețuim curajul și implicarea de care au dat dovadă în ultimele zile”, a declarat Aytunç Günay, președintele Consiliului de Administrație al companiei Bozankaya.
De asemenea, nici lanțul de aprovizionare și nici căile de transport ale companiei nu au fost afectate în urma primului cutremur care a lovit Turcia.
„Indiferent de condiții, Bozankaya continuă producția, muncește din greu pentru a nu întârzia livrarea tramvaielor și pentru a menține satisfacția tuturor clienților la cel mai înalt nivel. Siguranța și confortul călătorilor rămân o prioritate pentru noi, iar viziunea pe care o împărtășim este că viitorul mobilității, în contextul schimbărilor climatice la care asistăm, se bazează pe găsirea unor tehnologii inovative care nu sunt dăunătoare mediului și care îmbunătățesc viața cetățenilor”, a adăugat Aytunç Günay.
Pe 14 februarie, la Timișoara a ajuns cel de-al 16-lea tramvai Bozankaya, iar următoarele „vor fi livrate corespunzător la datele programate”, dau asigurări reprezentanții companiei.
Contractul cu turcii de la Bozankaya a fost semnat în 26 iulie 2019. Era pentru cel puțin 16 tramvaie noi, dar primăria a obținut în cele din urmă fonduri europene pentru 21 de tramvaie, unul costând 11,58 de milioane de lei.
Tramvaiul Bozankaya are o lungime de 30 de metri, o capacitate maximă de 200 de călători și o autonomie de aproape 65 km. Primul tramvai Bozankaya din Timișoara a ieșit oficial pe traseu în iunie 2022, la un an după ce a ajuns aici.
Trimite articolul
X“furtul continua”
Ce înseamnă autonomie de 65 km?