Fragmentul din Cetate uitat de primărie în toți acești ani se întinde pe 213 metri pătrați, iar prima licitație a fost pornită în 21 octombrie, cu câteva zile înainte ca primarul Fritz să depună jurământul. Deși anunțaseră că anulează licitația pentru proiectarea viitoarei galerii de artă din zidul cetății din Piața Mărăști, reprezentanții primăriei au mers până la urmă mai departe. Aceasta după ce și-au amintit, în vara anului trecut, că bucata din bastion invadată de buruieni este a municipalității.
„Imobilul, cu o suprafață construită la sol de 213 mp, a fost solicitat de către comunitate să fie reabilitat și astfel redat circuitului socio-cultural. (…) Se propun lucrări de reparații și consolidare, pentru punerea în siguranță a imobilului”, se arăta în caietul de sarcini.
Administrația Robu a pus la bătaie 113.778 lei cu tot cu TVA încă de la prima procedură, cea din octombrie. După anulare, s-a decis că se merge prin încredințare directă. Administrația Fritz a publicat anunțul în SEAP în 5 februarie, cu doar cinci zile termen de depunere. Suma a fost identică: 113.778 lei cu tot cu TVA. În 13 februarie, reprezentanții PMT anunțau că s-a finalizat procedura, iar lucrarea ar fi fost atribuită către SC Novartis SRL, la puțin peste 88.893 de lei, adică puțin peste 18.000 de euro.
Oficialii PMT spun că vor să obțină finanțare de la Institutul Național al Patrimoniului, prin Timbrul Monumentelor Istorice – Subprogramul 2, Proiectare (elaborarea documentațiilor tehnice pentru intervenții asupra monumentelor istorice). Pentru fiecare proiect se pot obține cel mult 140.000 de lei.
Municipalitatea a depus proiectul deja, iar INP a cerut completări, care trebuie să fie trimise până în 18 martie. Primăria trebuie să aibă o hotărâre de consiliu local pentru „aprobarea contribuției proprii de 10% din finanțarea solicitată, în cuantum de 8.220 lei, reprezentând cofinanțarea proiectului”. Aleșii trebuie să își dea acordul și pentru acoperirea cheltuielilor conexe ce pot apărea pe durata realizării proiectului. În cazul în care PMT își poate asigura finanțarea de la Institutul Național al Patrimoniului, atunci documentația trebuie să fie gata cel târziu în 31 octombrie 2021.
Articole pe aceeași temă:
A treia licitație anulată de primarul Fritz: galeria de artă dorită de Sanda Greblă
Trimite articolul
XDeci e buna si o grebla pentru fritzi.
Bani aruncati pe apa sambetei… Care arta? Timisoara are niste vai de capul lor care pe pupa in dos unu pe alta pe la galerii, ei fiind zero barat. Nu mai stiu cum sa cerseasca o sponsorizare sau finantare pentru ca ei, vezi doame, creaza valoare artistica. Si nimeni nu ii intelege, in turnul lor de genii.