Asociaţia îşi propune să promoveze specialiştii români din acest domeniu şi să ajute la pregătirea profesională şi perfecţionarea în meserie a membrilor. Printre vedetele evenimentului s-au numărat şi Alin Drăgoescu, bucătar, respectiv Frida Toth, cofetară, cei doi fiind proaspăt premiaţi cu medaliile din bronz la Campionatul Mondial de Gastronomie, desfăşurat la Luxemburg.
Evenimentul gastronomic a inclus şi lansarea revistei Romanian Gastro Magazin. De asemenea, asociaţia a anunţat că pentru anul viitor pregăteşte organizarea, la Timişoara, a Campionatului Mondial de Gătit în Aer Liber. “Nu e problema de reţete, cât schimbul cultural. Gătitul e un schimb cultural. Până acum, bucătarii erau închişi în bucătărie, ca într-o cuşcă. Noi venim să-i scoatem afară, să-i arătam lumii, prin această competiţie. Un campionat de gătit în aer liber prin care lumea se poate îndrăgosti de bucătărie. Un inedit mod de a găsi ciudăţenii, specifice fiecărei regiuni. Nu e obligatoriu să ieşi primul. Important este să participi”, a arătat renumitul bucătar italian Antonio Passarelli, stabilit la Timişoara.
Asociaţia Naţională de Gastronomie îşi propune să atragă tot mai mulţi membri şi să organizeze cursuri de pregătire în domeniu, apelând în acest sens la o serie de specialişti străini.
Oaspeţii prezenţi la expoziţie au avut ocazia să deguste din bucatele prezentate. Iar succesul a fost total, dat fiind că produsele culinare au dispărut de pe mese în doar câteva minute.
M. Hoster
Citiți principiile noastre de moderare aici!