Banat Brunch ajunge sâmbătă, 17 iulie, la Groși. Meniul va fi unul bogat, cu pastă de brânză cu smântână de casă și verdețuri din grădină, caș proaspăt de vacă, brânză de capră din Groși, telemea de oaie, cârnați de casă cu carne de mistreț, salată de hribi de pădure, ouă ochiuri sau fierte, iaurt de casă, lapte de casă, legume proaspete din grădină, roșii și castraveți.
Puteți încerca apoi supa de găină de casă cu tărhană, curici cu carne de porc la căldare și mălai sau pastele de casă cu carne de pui în sos de smântână și pătrunjel. La desert veți avea laște stoarse cu nucă și zahăr sau cu mac, tartă cu fructe de sezon, plăcintă crescută cu brânză sau cu măr. Vă puteți potoli setea cu siropuri sau limonadă.
„Brunch…la minele de aur. Sâmbătă, 17 iulie, vă așteptăm la Groși să vă îmbogățim! Cu bucate alese și gusturi de neuitat, cu plimbări prin păduri seculare și, dacă aveți noroc, cu…aur. În zona prin care, de pe vremea Imperiului austro-ungar, căutătorii de aur treceau des, vă invităm la Brunch la Căsuțele din Groși”, transmit organizatorii pe Facebook.
Producătorii locali vor fi prezenți, de la care veți putea cumpăra legume din Căpâlnaș, sare neprocesată, miere, polen, fagure. După ce ați încercat preparatele, puteți face o tură prin sat, pe jos sau cu bicicleta, pe urmele căutătorilor de aur. Veți vizita și Biserica de lemn.
La căsuțele din Groși sunt pregătite și atelier de făcut mături de târș, de rafinare a sării, de făcut opinci, de cusut ii ca la Căpâlnaș, dar și de ceramică.
Detalii și înscrieri pe www.eat-local.ro. Banat Brunch este un proiect prin care puteți cunoaște mai bine satul, obiceiurile și mâncarea din zonă. Este o inițiativă comună a mai multor organizații, iar de doi ani este demarat și în Banat, de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Județul Timiș (APDT).
editor Amalia Kui
Trimite articolul
XDin nou, lipsesc detalii. Bun, e 100 ron de persoana – cine n-are sau nu are de toti membrii familiei, sta acasa. Dar cine are si io cheltuie in acest fel (vrea sa faca un gest, sa incerce un anume tip de iesire, sa sprijine slow food si grupul local de agricultori, bla bla), nu are nevoie sa cunoasca: marimea portiilor (gramaj), daca sunt avertizari legate de alergeni, ce parte din meniu e brunch, ce parte e pranzul, la ce ora se incheie iesirea, daca e cu limita, cu cat timp inainte se inchid inscrierile, care e numarul limita de persoane, de ce nu e varianta sa dai deoparte ceva din meniu (si sa se reduca corespunzator costul), daca atelierele din casutze sunt pe bani sau cu taxa, daca se da chitanta la toata cheltuiala (probabil se da, la plata online… insa sunt nuante, apare pt mancare sau pt eveniment turistic?? ca la decontare, de exemplu daca o firma plateste o iesire dinasta pt angajatii ei, parca erau rubrici diferite si TVA diferit, food si non food, asa ceva…). Etc. Da, ar mai fi intrebari… Stiu si reactia cea mai frecventa “du-te, domnule de aici cu intrebarile tale, cauti nod in papura…”. M-am lamurit si la cauzele unor astfel de reactii, cu timpul.
-
Asa e la romani, rupti in c.r dar vor la evenimente, pai daca mai ai cateva sute de lei in casa ce te interesează nu stiu ce eveniment? Eu am vazut ca brunch-urile astea sunt evenimente private, nu te obliga nimeni sa mergi, nu e restaurant, au loc in gospodărie, etc…se folosesc produse locale…si este de tip bufet, mananci cat poti mai pe inteles…limita de persoane banuiesc ca o da pandemia, atelierele sunt ateliere, ca la targuri de Craciuni si alte chestii de genul, producatori locali vin cu produse, atat alimentare cat si nealimentare, deci e decizia fiecaruia cat vrea sa cheltuiască pe langa aia 100 de lei, care iti ofera acces peste tot, minus partea de produse vandute de producatori, dvs complicati prea mult ceva simplu…