La Muzeul Satului Bănățean, activitatea culturală ,,Atelier de gastronomie tradițională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post” coincide cu perioada Postului Paștelui.
„Postul Mare durează 40 de zile, la care se adaugă Săptămâna Patimilor, perioadă în care au loc o mulțime de rânduieli tradiționale pe care vrem să le prezentăm teoretic și practic prin ateliere de lucru cu tinerii”, au transmis organizatorii.
În cadrul atelierului se vor prepara bucate de post spre degustare, precum fasole, varză, grâu, colaci, în colaborare cu prof. Mărioara Pisat de la Liceul Tehnologic „Spiru Haret” din Timișoara.
Întâlnirea culinară va avea loc în gospodăria ucraineană din incinta muzeului, pe Aleea Etniilor. Responsabilă de proiect este muzeograful Aurora Manda, iar sprijinul financiar este oferit de Consiliul Județean Timiș.
Citiți principiile noastre de moderare aici!