Evenimentul caritabil este organizat de mama Rebecăi, Leona, și va fi plin de jocuri și de momente vesele. Cine dorește să facă donații pentru ca Rebeca să continue un tratament care îi va oferi o șansă în plus este liber să o facă. Intrarea la toate evenimentele este gratuită. Evenimentul caritabil sub titulatura „Bucurie în dar” va avea loc în Timișoara, la Lemon Club & Pool (pe Bulevardul Liviu Rebreanu, vizavi de Billa), sâmbătă, 14 mai, între orele 12 și 20.
Vor fi acolo unsprezece echipe de animatori şi vor fi activităţi pentru copiii din Timişoara, care se reunesc pentru a da naştere unei petreceri fără precedent, destinate copiilor, părinţilor, adolescenţilor. Vor fi personaje Disney, minifotbal, dans, magie, va exista și o tombolă, la care vor participa toţi cei prezenţi, cu premii. De asemenea, în cadrul programului artistic va veni şi Larisa Caraban cu un moment folcloric, dar şi balerina Alexandra Buzic, cu dans artistic contemporan. Vor mai fi zumba, concursuri interactive și multe alte activități.
„Deşi scopul este unul caritabil, dorim să sărbătorim copilăria, să dăruim bucurie. Fără lacrimi, doar bucurie, zâmbete şi speranţă”, spune Leona Csiszer, mama Rebecăi.
Rebeca este diagnosticată cu o formă severă de autism, asociata cu retard mental mediu.
Mama Rebecăi organizează acest eveniment caritabil după ce a avut parte de anumite dezamăgiri și și-a consumat între timp cam tot ce însemnă resurse, astfel încât a decis că, după un an în care a cheltuit foarte mulți bani pentru tratamentele Rebecăi, cu o evoluție absolut nefavorabilă, trebuie să schimbe tactica și să recurgă la un alt mod de terapie.
„Obiectivul meu este ca Rebeca să ajungă la un moment dat să se joace. Vreau joacă și bucurie, asta doresc să le ofer tuturor. Am avut parte de un răspuns prompt. Avem ca și colaboratori 11 echipe de entertainment, firme de animatori, teatre de păpuși, magicieni, școală de balet”, spune Leona.
Părinții micuței se vor îndrepta cu Rebeca spre un nou tratament – terapia ABA, pentru ca micuța să se… joace. Este o terapie pe care nu au abordat-o până acum, dar una destul de costisitoare. Este nevoie de un coordonator permanent, care trebuie plătit cu un salariu, iar o oră de terapie costă între 30 și 60 de lei.
„Ne vom îndrepta spre metoda ABA, care necesită un coordonator permanent, căruia trebuie să-i plătești un salariu și minim trei ore de terapie zilnic, între 30 și 60 de lei pe oră. Eu nu mă pot înhăma la un astfel de angajament de plată până nu voi avea un minim fond pentru aproximativ o lună. ABA este o metodă de terapie comportamentală, singura dovedită că ar da rezultate pe autism, se lucrează unu la unu, se lucrează individual cu copilul, metoda este personalizată, de aceea este nevoie de un coordonator. Se referă la analiza comportamentală. Rebeca este nonverbală. Rebeca împlinește patru ani chiar în ziua evenimentului, ea este mental undeva sub un an, la 11, maxim 12 luni din punct de vedere cognitiv. Ea nu cunoaște noțiunea sunetelor și semnificația lor”, spune mama sa.
Toate serviciile la acțiunea caritabilă sunt gratuite, intrarea este liberă și fiecare donează cât vrea și cum vrea. Programul este astfel conceput încât în fiecare moment vor exista minim trei activități simultane. Mai multe puteți afla pe pagina de Facebook a evenimentului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!