La Giroc, în cadrul primului proces de bugetare participativă, locuitorii pot vota un proiect care își propune să stabilească un standard de construire al unui drum.
„Ideea s-a născut din dezamăgirea repetată cauzată de lucrări neconforme, lipsite de uniformitate și uneori lipsite de logică. În România, dacă se toarnă asfalt, înseamnă că s-a făcut un drum, nu se construiește integrat. Se consumă bani cât pentru un drum civilizat așa cum vedem în străinătate, dar ne alegem cu infrastructură de lumea a treia”, a transmis Răzvan Constantin, inițiatorul proiectului pilot.
Proiectul, care poate fi consultat AICI, vizează dezvoltarea economică și creșterea mobilității populației, prin îmbunătățirea infrastructurii de transport. El a luat naștere ca urmare a numeroaselor reclamații privind drumurile neasfaltate, lipsa presiunii apei potabile, trotuarele înguste și deteriorate, lipsa infrastructurii pentru mobilitate verde și electrică etc.
Bugetul total al proiectului este de 200.000 de lei (cu TVA), iar dacă va fi votat, prin intermediul lui va fi realizată documentația tehnică pentru realizarea „Proiectului Pilot de investiții care vizează modernizarea rețelei de drumuri de interes local”.
Proiectele propuse pentru finanțare prin bugetarea participativă pot fi accesate AICI. Anunțarea proiectelor câștigătoare se va face în data de 30 iulie 2022. Implementarea proiectelor urmează să aibă loc în perioada 31 iulie 2022 – 28 decembrie 2022.
Trimite articolul
Xlucrari neconforme? in romania? cum adica? asta inseamna ca guvernul e degeaba? nuuuu. nu cred asa ceva.