Consiliul Județean Timiș a întocmit bugetul pe 2022, propunerea urmând să fie dezbătută și votată de consilieri. CJ vrea să revitalizeze mai multe zone din Timișoara, să facă un parc creativ în apropierea orașului și o „pseudo-centură” pentru Lugoj. La bugetul participativ se acordă cu un milion de lei mai mult față de anul trecut. Instituția ar vrea să aloce sume mai mari pentru drumuri, sănătate, cultură și pentru bugetul participativ, care se dublează.
Până în 3 februarie, propunerea de buget se află în consultare publică. Sugestiile sau opiniile despre bugetul pentru anul 2022 pot fi transmise la adresa de e-mail cjt@cjtimis.ro.
Cele șase direcții principale în care Consiliul Județean Timiș vrea să investească bani în 2022:
- Mobilitate: cu 131 milioane de lei la rutier, 2,8 milioane de lei pentru feroviar, 1 milion de lei naval și 2 milioane de lei în domeniul aerian
- Calitatea vieții: 64 milioane de lei pentru sănătate, învățământ special – 23 mil. lei, protecție socială – 195,4 mil.lei, protecția mediului – 3,1 mil.lei, ISU – 4,3 mil.lei
- Proiecte: proiecte UE – 167,7 mil.lei, proiecte PNDL – 15,9 mil.lei, rambursări – 22,8 mil.lei
- Patrimoniu: construcții noi – 96,5 mil.lei, reabilitări – 16,9 mil.lei, achiziții clădiri – 5 mil.lei, dotări – 6,3 mil.lei
- Cultură: Tim Cultura – 5,5 mil.lei, acțiuni prioritare – 400.000 lei, programe minimale – 12,5 mil.lei, cotizație TM2023 – 750.000 lei
- Eficientizare: digitalizare – 3,9 mil.lei, eficientizare energetică – 9 mil.lei, reorganizare DGSAPC – 3,8 mil.lei
Sinteza propunerii de buget pe 2022 poate fi găsită pe site-ul instituției, AICI. Principalele proiecte unde CJ va aloca bani în 2022 le găsiți într-un material realizat de Tion, AICI.
Pe aceeași temă:
Consiliul Județean a întocmit bugetul Timișului pentru 2022. Direcțiile principale de dezvoltare
Trimite articolul
XPeriodic apar stiri despre bugete si impartirea lor, respectiv se cer si parerea si implicarea timisorenilor. Ce nu s-a vazut insa niciodata a fost rezultatul. Nimic: trafic praf, transport in comun praf, auzi calitatea vietii. Numai praf in ochi si sifonari la greu. Ce digitalizare? Ce cultura ca acolo doar impartiti banii pe asa-zisa cultura emanata de niste pierde-vara. Patrimoniu? Ce cladiri s-au ridicat sau reabilitat? Mai putin si se face un an jumate de fritzaiala si usereala la butoane si doar impartiri pe functii si bugete s-au vazut, cu rezultate zero pentru timisoreni.
La corupție maxima și incompetenta infinita, cei din timis nu se lasă. Când te naști in Romania ești blestemat cu o doza mare de corupție și ești prost grămada. Cei din Timis sunt binecuvântați de doua ori: blestemați cu un primar german Donimic Frig și o grămada de globalisti care muncesc la firme străine… dacă tot am închis firmele și fabricile romane.
Atata timp cat primar de la un partid,consiliu judetean de la alt partid,prefect de la alt partid,partide total diferite,disconcordanta enorma,nu s au facut lucruri cand a fost guvern PNL,presedinte la fel,primar la fel,dar mai acum cand este in halul si felul asta ,Fritzaiala.
Alocarea banilor e una. Per total, eu zic ca e destul de OK felul in care i-au impartit. Problema este alta: publicarea cheltuielilor facute, pe masura ce se fac. S-au plombat gropi pe o strada, se publica costul lucrarii si firma care a executat-o. Se renoveaza o scoala, se publica costul lucrarii si firma care a executat-o. Si asa mai departe. Publicat inseamna articole in presa, cel putin pe tion. De asemenea si cati bani au mai ramas la buget, eventual ce realocari de fonduri s-au facut, etc. Ideea este ca sa stim cine si cat fura, gen pasarela Gelu-Crizantemelor care va fi renovata pe 2,5 milioane de euro in, teoretic, 6 luni. O lucrare care nu ar costa mai mult de 300.000 de euro, poate un 350.000 de euro, si care s-ar putea face in mai putin de 6 saptamani.
Ce spuneti de “corectul, cinstitul,harnicul” din Sandra suspendat de ANI pentru incompatibilitate ?