„Perioada de pandemie ne-a făcut să simțim tot mai mult nevoia spațiilor de întâlnire, spații de lucru individuale și modele de funcționare diferite. Așa cum pentru AMBASADA am visat și muncit la un model de sustenabilitate prin care un ONG cultural, o întreprindere socială, în plus, să fie partener egal în economia locală și să genereze un exemplu de ‘se poate’ prin găzduirea creativilor și a inovatorilor sociali”, ne transmite echipa Centrului Cultural Plai.
building.a.community este creat din containere maritime scoase din uz și cu interioare naturale din placaj brut de plop, iar aceste spații inedite vor găzdui unii dintre cei mai activi antreprenori creativi din Timișoara: Bogdan Cotîrță https://facebook.com/bogdancotirta; ePretext | https://epretext.ro/; Gruni | https://gruni.ro/; Ludic | https://ro.ludicstore.com/; OilRight | https://www.oilright.eu/; ONE | http://plai.ro/one/; Space Artisan | https://www.facebook.com/spaceartisanstudio/; Skinder | https://www.facebook.com/SkinderMade/
„Inspirați de tot ce se întâmplă în jurul nostru, în contextul proiectului European – Cultural and Creative Spaces and Cities – pe care lucrăm alături cu rețeaua Trans Europe Halles, am adaptat o agendă de evenimente și le-am transformat în crearea de spații și contexte resursă pentru comunitatea locală și așa încercată dincolo de limite de realitatea pandemiei. Am decis să renunțăm la evenimente punctuale și să investim în spații pe care comunitatea le poate exploata pentru a-și genera singură învățarea și poate chiar și un venit suplimentar. Un spațiu pentru activități zilnice pentru rezidenți, o grădină comunitară pentru o curte, dar și pentru întreg cartierul, building.a.community este un pretext de a explora felul în care comunități din Timișoara își asumă un spațiu. Simbolic, este o dorință de reziliență locală, într-un context în care am simțit importanța spiritului civic care ne aduce împreună și ne ajută să generăm schimbări bune, care contează”, a spus Andrea Curuț.
„Mi-am dorit neapărat un spațiu conectat la comunitatea creativă, fiindu-mi necesar pentru studioul propriu de producție muzicală care va presupune o activitate preponderent colectivă. Dincolo de activitatea în Melting Dice, proiectul nou care se coace în acest loc va fi unul cât mai deschis spre colaborări diverse și își propune să aducă la un loc muzicieni și artiști dintre cei mai diferiți; așa că vecinii sunt foarte importanți și un bun punct de plecare și de întoarcere” – Bogdan Cotîrță.
„Alegerea noastră de a ne alătura primilor rezidenti noului proiect dezvoltat de AMBASADA este simplă: ne place comunitatea! Aceasta este definită de fuziunea dintre oameni de calitate din diferite domenii de activitate. Un plus este și zona Fabric, foarte atractivă pentru creativii orașului” – Andrei Jecza / ePretext.
Citiți principiile noastre de moderare aici!