Câteva sute de persoane vizitaseră deja, la primele ore ale dimineţii, standurile celor 51 de angajatori prezenţi, care ofereau 1.259 de locuri de muncă. Printre vizitatori s-au aflat şi mai multe persoane încarcerate la Penitenciarul Timişoara, dar şi tineri de la Centrul de Reeducare Buziaş. Mulţi dintre aceştia chiar își găsesc o slujbă, iar dacă au regim deschis de încarcerare, pot lucra şi pe perioada întreruperii libertăţii.
„Angajatorii, firmele, şi-au schimbat opiniile legate de această categorie. Mulţi au angajat asemenea persoane, iar unii dintre ei, care au un regim de detenţie deschis, chiar lucrează în ture, în această perioadă. La final au un loc de muncă”, ne-a declarat Simona Potîng, director al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş.
Perioada primelor luni ale anului este una propice angajării.
„Primăvara sunt multe locuri de muncă vacante, sunt peste o mie oferite doar aici. Se reporneşte domeniul construcţiilor, există cerere mare. În statisticile noastre este o mare fluctuaţie de personal. Mulţi apar în statistici doar pentru o scurtă perioadă, se înscriu la Şomaj, după care îşi găsesc imediat un job”, a mai spus Potîng.
Probleme în ceea ce priveşte angajarea apare la persoanele de peste 50 de ani. Nu neapărat că nu s-ar găsi slujbe, multe firme apreciază experienţa acestora, ci din cauza lipsei de încredere a persoanelor vizate. Ei consideră că la această vârstă sunt prea bătrâni, că nu îi mai angajează nimeni şi sunt greu de reprofilat. Cei care au meserii precum cea de instalator, electrician sau mecanic îşi găsesc destul de uşor un nou job.
Din primele date oficiale, până la ora 12, 1.319 de persoane trecuseră deja pe la Bursa Forţei de Muncă, 982 dintre acestea fiind selectate pentru continuarea demersurilor în vederea angajării.
Citiți principiile noastre de moderare aici!