Timișencele pot beneficia de aceste proiecte prin proiectul intitulat “Reconstrucţia statutului femeii: de la discriminare la dezvoltare profesională şi egalitate de şanse”, derulat de Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, în colaborare cu Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj Napoca.
„Ceea ce urmează acum în proiect este foarte important. Se oferă 2400 de burse în valoare de 3.000 de lei anual, iar dintre acestea 640 de burse sunt destinate Timişoarei. Cu alte cuvinte, în perioada următoare aşteptăm orice absolventă de facultate care doreşte să-şi continue studiile cu un masterat şi n-are posibilităţi materiale să ne contacteze. Este vorba de burse sociale, deci trebuie îndeplinite anumite condiţii cum ar fi o situaţie materială precară, boli cronice sau un handicap pentru a beneficia de bursă. E un moment important dacă ţinem cont de noile reglementări care spun că numai în septembrie se pot face înscrieri la masterat”, a precizat prof. univ. Ana Muntean, coordonator al proiectului din partea Universităţii de Vest din Timişoara.
Absolventele interesate pot suna pentru detalii la Adela Rung, la Catedra de asistenţă socială, Universitatea de Vest, la telefon 0748.917.653.
Tot în cadrul proiectului, din toamnă vor fi acordate burse în valoare de 1.000 de lei pentru femei aflate în concediu maternal sau care l-au terminat şi doresc să se formeze într-un domeniu sau să studieze.
„Pot fi cursuri de contabilitate sau de croitorie. Pot fi orice cursuri, iar femeile nu au nevoie de o anumită pregătire. Ele se pot adresa doamnei Maria Stoianov, de la Primăria Timişoara, partener în proiect”, a adăugat prof. Ana Muntean.
O altă serie de cursuri – formare de formator, formare de animatori sociali, organizarea locului de muncă sau tehnici de comunicare şi negociere – va demara în toamnă, pentru orice femeie interesată să obţină, gratuit, o pregătire şi diplome acreditate în aceste domenii. Informaţii se pot obţine la prof. Ana Muntean, la telefon 0744.597.302.
Obiectivul proiectului îl reprezintă prevenirea discriminării pe criterii de gen pe piaţa muncii în scopul asigurării accesului egal la ocupare şi dezvoltare profesională a femeilor în zonele de Nord-Est, Nord-Vest şi Vest ale ţării, precizează coordonatorii.
Citiți principiile noastre de moderare aici!