Peste o sută de timişoreni au luat parte la lansarea de carte a Principesei Margareta. Mulţi pentru a o vedea pentru prima dată. Alţii pentru a obţine un autograf de la ea, pe coperta volumului proaspăt lansat. Iar alţii au vrut să cumpere o carte de bucate, mai ales că vine Crăciunul, iar mult din timpul liber urmează să-l petreacă în bucătărie pregătind cele mai bune bucate pentru cei dragi. Şi, de ce nu, bucate… regale.
„Ideea de a pune împreună reţete culinare, alături de poveşti cu oameni dragi, este plăcută şi amuzantă. Am făcut acest lucru cu pasiune, amintindu-mi o mulţime de detalii despre oameni pe care îi iubesc, îi admir sau cărora le port prietenie şi recunoştinţă”, a spus Alteţa Sa Regală.
„Cartea lansată astăzi la Timişoara nu este o simplă carte de bucate, cu şi una de memorii”, a spus, la lansare, Brânduşa Armanca, directorul Institutului Cultural Român din Budapesta. Ea a subliniat faptul că în volum sunt prezentate cu mult haz poveşti picante din viaţa Casei Regale, bine legate de reţetele prezentate. Istoricul timişorean Victor Neumann a specificat că tomul reprezintă o carte de cultură şi de confesiuni, mai ales că toate casele regale au ştiut să preţuiască frumuseţea şi nobleţea atunci când au avut loc întâlniri cu diverşi musafiri din înalta societate.
„Capitolele cărţii nu respectă ordinea în care sunt servite felurile la masă, nici ordinea alfabetică sau cea a importanţei personalităţilor. Capitolele poartă numele celor de la care am reţetele şi sunt aşezate aproximativ în ordinea în care mi-am cunoscut rudele. Crescând în Anglia, Danemarca, Italia şi Elveţia, atât de aproape de bunicile mele, am început cu ele, apoi am continuat cu părinţii mei, Regele şi Regina, surorile şi verii pe care i-am ştiut de mic copil, Principele de Wales, Regina Sofia a Spaniei şi Ducele de Aosta. Fiecare capitol cuprinde amintirile mele, detalii despre prietenia şi legătura noastră de rudenie, un crâmpei din lumea care ne uneşte, contextul cultural şi istoric în care familiile noastre au existat împreună, reţeta sau reţetele şi fotografii. Cartea este un fel diferit de a cunoaşte Familiile Regale ale lumii”, ne destăinuie Principesa Margareta a României.
Cartea regală de bucate a fost lansată în cadrul evenimentului „Expo Delicii şi Delicatese” care se desfăşoară în acest sfârşit de săptămână la Iulius Mall Timişoara.
Frumosul volum semnat de Principesa Margareta a României este editat de Curtea Veche Publishing şi costă 35 de lei. Mai puţin decât cărţile celebrului bucătar Jamie Oliver, expuse sâmbătă spre vânzare alături de volumul Principesei Margareta, la demisolul Iulius Mall, la un preţ de 50 de lei cu reducere.
M.M. Hojda
Citiți principiile noastre de moderare aici!