Primăria Timișoara va face o nouă campanie de sterilizare gratuită. Iar pentru a asigura prevenirea abandonului și promovarea respectării legislației specifice și a creșterii responsabile a animalelor de companie, e nevoie de acordul consilierilor locali.
Astfel, municipalitatea le va cere aleșilor să aprobe Studiul de fundamentare, Caietului de sarcini și a Contractului cadru privind achiziţia, prin concesionare, de servicii medical veterinare: sterilizarea câinilor aparţinând rasei comune şi metişii acestora, aflaţi în proprietatea persoanelor fizice cu venituri reduse și domiciliul sau reşedinţa în Timişoara.
Deţinătorii de câini de rasă comună sau metişi care doresc să beneficieze de subvenţionarea sterilizării câinilor pe care îi deţin depun o solicitare în acest sens la Primăria Timișoara.
Apoi, instituția transmite persoanelor care au făcut solicitarea adresa cabinetelor medicale veterinare de liberă practică către care s-a făcut concesionarea sterilizărilor, împreună cu un bon de ordine cu numele şi adresa deţinătorului câinelui, care va fi parafat şi semnat de medicul veterinar după efectuarea operaţiei de sterilizare.
Conform legislației în vigoare, consiliile locale pot subvenţiona total sau parţial sterilizarea acestor câini, prin concesionarea operaţiunilor de sterilizare către unul sau mai mulţi medici veterinari de liberă practică, organizaţi în condiţiile legii.
Prin sterilizare vor putea fi evitate alte costuri pentru gestionarea populației de câini fără stăpân, în mod particular privind prinderea și îngrijirea puilor abandonați.
Proiectul care prevede demararea achiziţiei pentru servicii medical veterinare prin licitaţie publică deschisă sunt la valoarea estimată de 318.622,50 lei cu TVA. Durata contractului de concesiune este de doi ani sau până la epuizarea sumei. Suma pentru un câine ar fi de 107 lei fără TVA.
2.500 de câini ar putea fi sterilizați, după cum arată o estimare făcută de departamentul de specialitate al primăriei.
Trimite articolul
XStăpânii care nu sunt de rasă vor fi sterilizați de câini, pentru a nu se înmulți necontrolat
-
Mergeti pe B.dul Sudului peste drum de Vama, acolo este haita de caini. Fiti siguri ca, n-o sa-i castreze nimeni gratis.
-
De ce nu sesizezi la Primărie nu doar cârcotești incognito după tastatură? Dacă tot ai făcut efortul ăsta aici,fă un bine pentru acești câini!
-
-
Nu o lua personal. Nu te stilizata nimeni pe tine. Când îți faci copii se presupune ca ii cresti. O cafea care întra de minim doua ori în călduri pe an, poate sa facă chiar și pana la 20 de pui pe an. Pe care nu ii creste a singura. Iar puii respectivi se pot reproduce după 10 luni. Sa zicem din cei 20 de pui, 10 sunt femele, care pot fiecare sa facă o medie de 8 pui la prima fătare. Sterilizarea e o soluție avantajoasa și pentru câini, nu se mai chinuie cu gestica, nașterea și alăptarea, se reduc foarte mult problemele medicale ulterioare cauzate de fluctuații hormanale: cancer de san, cancer de uter, etc
e si asta o boala psihica, sa ai caine la oras
-
Câinele la oraș este pe post de animal de campanie. Cine are câine la oraș, în general îl tratează ca pe un membru al familiei și e îngrijit corespunzător. Bolile psihice le au romanii care vad câinele ca o dihanie care sta în lanț de un metru, dacă are noroc, primește și un butoi ruginit pe post de cusca, pita cu apa odată pe zi și dacă chiar face pui, aceștia sunt aruncați pe stada
-
Poate la bloc, nu la oraș.
Daca Orban zice ceva de neamestecarea raselor sariti 10m in sus… dar la caini nu comentati? Ipocritilor!
Un câine sterilizat nu e traumatizat. Va avea o viata linisita, fara sa mai se înmulțească. Mulți oameni au câini, iar când aceștia fac pui, ii abandonează pe câmp. Mulți mor de boli, sau de foame sau călcați de mașini. Dacă oamenii pot sa își sterilizeze câinii gratis, se reduce enorm cantitatea de catei abandonați. Valabil și la pisici