„Bărbatul este din Satu Mare, are mai multe amenzi pe linie de transport feroviar, pentru călătorie frauduloasă cu trenul, şi a fost obligat de instanţa din Arad să presteze 100 de ore de muncă în folosul comunităţii. Noi ne-am ocupat de caz pentru că bărbatul locuieşte în prezent pe raza municipiului Timişoara. În prezent, lucrează la societatea Horticultura”, ne-a declarat purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Locale Timişoara, Daniela Seracin.
Potrivit directorului Horticultura, Andrei Drăgilă, bărbatul face curăţenie în Parcul Rozelor. „Face curăţenie prin parc, adună hârtii… A început activitatea la sfârşitul săptămânii trecute, lucrează patru-şase ore pe zi. Prima dată a fost repartizat la Retim, după care a ajuns la noi”, a afirmat Drăgilă.
În general, în Timişoara lucrează în folosul comunităţii persoanele care beneficiază de venitul minim garantat potrivit legii. Cele apte de muncă pot lucra pentru două dintre societăţile din subordinea consiliului local, Horticultura şi Pieţe. Potrivit reprezentanţilor primăriei, în decembrie 2011, la Timişoara au muncit în folosul comunităţii, la cele două societăţi, 24 de persoane care primeau ajutor social apte de muncă dintr-un total de 162 familii beneficiare. Legea 416/ 2001 privind venitul minim garantat spune că, pentru sumele acordate ca ajutor social, una dintre persoanele majore apte de muncă din familia beneficiară are obligaţia de a presta lunar, la solicitarea primarului, acţiuni sau lucrări de interes local.
De asemenea, Primăria Timişoara a semnat un protocol cu Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Timiş privind munca în folosul comunităţii, care se referă la persoanele condamnate penal pentru infracţiuni minore.
Citiți principiile noastre de moderare aici!