„Numărul total al validărilor în ianuarie nu a depăşit 3 milioane, dar suntem siguri că cifra reală a călătoriilor din intervalul respectiv se situează în jurul a 5 milioane”, e de părere purtătorul de cuvânt al regiei, Cosmin Bradu. Diferenţa e substanţială, chiar dacă nu este reprezentată în totalitate de călătorii frauduloşi.
„Mulţí dintre locuitorii oraşuluifac parte din categoriile de populaţie care beneficiază gratuit de transportul în comun. Dintre aceştia, o bună parte au impresia că dacă pot circula gratis, nu mai e nevoie să-şi valideze cardurile de abonament. Mai mult decât atât, unii, şi nu sunt puţini, nici măcar nu s-au prezentat la chioşcurile noastre pentru a-şi ridica aceste carduri, chiar dacă am făcut repetate apeluri în presă sau prin anunţurile postate în staţiile mijloacelor de transport în comun sau chiar în tramvaie, troleibuze sau autobuze”, arată Cosmin Bradu.
Mai rămâne chestiunea călătorilor cu adevărat frauduloşi, una tot mai dificil de controlat pe vreme de criză. Reducerile bugetare din ultima perioadă au avut consecinţe directe asupra personalului regiei, iar Serviciul Grup Control n-a fost nici el ocolit. Ca urmare, din cei 70 de angajaţi RATT care-i verificau pe călători, doar 16 au mai rămas să le solicite prezentarea cardului sau a biletului.
M. Horescu
Citiți principiile noastre de moderare aici!