Biroul Juridic al Poliției Locale Timișoara a înregistrat anul acesta 315 dosare în care s-a propus prestarea de activităţi în folosul comunității pentru persoanele care au încălcat diferite hotărâri de consiliu local sau legi şi au fost sancţionate, dar nu şi-au achitat amenzile și nici nu posedă bunuri pe numele lor pentru a fi executați silit.
„În general, cazurile cele mai frecvente sunt cele legate de practicarea cerșetoriei, întreținerea de relații sexuale contra unor sume de bani, abandonarea de deșeuri, deplasarea cu căruța pe drumurile publice. Există însă și altfel de cazuri cum ar fi tulburarea fără drept a liniștii publice, pentru care un cetățean din Secuieni – Neamț va trebui să muncească în folosul comunității 30 de ore, acesta fiind sancționat de patru ori. Un altul din Cozmești – Vaslui trebuie să muncească 16 ore pentru provocare și participare la scandal. Alte două persoane, din Teremia Mare și Galați, trebuie să muncească în folosul comunității 6 respectiv 20 de ore pentru că au călătorit pe mijloacele de transport în comun fără bilet și nu și-au achitat sancțiunile”, a arătat purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Locale Timişoara, Daniela Seracin.
Recordul ultimelor luni, spun reprezentanţii acestei instituţii, îl deţine un gălăţean care a adunat 32 de amenzi a câte 150 de lei fiecare pentru comerţ fără autorizaţie şi a fost obligat de instanţă la nu mai puţin de 270 de ore în folosul comunității.
Calator fraudulos obligat la munca in folosul comunitatii in Parcul Rozelor
Citiți principiile noastre de moderare aici!