Pentru timişorenii sau firmele care au apelat la serviciile laboratorului Aquatim pentru controlul calităţii apei, noutatea e dată de faptul că acum, instituţia a fost recunoscută de Ministerul Sănătăţii ca laborator care realizează prelevarea probelor şi monitorizarea de control a apei potabile.
„Aceasta a fost una din etapele necesare pentru acreditarea după standardul ISO de referinţă, acreditare care a fost obţinută recent, de la RENAR, asociaţia de profil din România. Pentru a obţine certificarea RENAR, trebuie îndeplinite mai multe condiţii, legate de dotările tehnice, dar şi de calitatea serviciilor prestate. Laboratorul Aquatim a participat astfel în fiecare an la programe internaţionale de comparare între laboratoare de acelaşi profil, numite scheme de încercări de competenţă. Anul trecut, spre exemplu laboratorul a participat la trei scheme de acest fel, organizate de instituţii din România, Ungaria şi Marea Britanie. Aquatim a obţinut punctaje foarte bune, pentru fiecare rundă şi pentru fiecare indicator, ceea ce probează acurateţea analizelor efectuate aici”, a precizat, miercuri, Ilie Vlaicu, directorul Aquatim.
Acesta a inaugurat oficial, alături de primarul Gheorghe Ciuhandu, noul spaţiu situat pe strada Mistral nr.1. În laboratorul Aquatim se fac analize de calitate pentru apa potabilă de la staţiile de tratare şi din reţelele de distribuţie, dar şi pentru apa uzată, din reţelele de canalizare, din toată aria de operare a societăţii. Spre exemplu, în Timişoara sunt verificate periodic peste 100 de firme, printr-un program de monitorizare şi combatere a deversărilor poluante din reţeaua de canalizare, program implementat în anul 2005.
Costurile de execuţie a clădirii se ridică la 735.000 euro, au mai spus reprezentanţii instituţiei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!