Sute de firme care au beneficiat de serviciile CCIAT, târguri și expoziții cu succes la public, cu mii de vizitatori, deplasări la misiuni economice în străinătate, seminarii de specialitate pentru mediul de afaceri, dar, mai ales, deschiderea Birolui Unic, sunt toate rezultate ale unui semestru de succes pentru instituţia din mediul economic.
Primul semestru al anului a însemnat pentru CCIAT organizarea a nouă seminarii-dezbatere la care au participat 1.300 de firme. Camera de Comerț a sprijinit iniţiativele antreprenoriale, prin serviciile oferite de Biroul Asistență Societăți Comerciale, Centrul Zonal de Standardizare și Centrul Regional pentru Promovarea Protecției Proprietății Industriale. În primele șase luni ale anului, CCIAT a organizat 36 de cursuri de formare şi perfecţionare profesională solicitate de mediul de afaceri, la care au participat 443 cursanți.
Pe relaţia cu Serbia au fost organizate patru misiuni la care au luat parte zeci de firme din Timiș, dar și un parteneriat de afaceri România-Serbia, la care au fost prezente 20 de companii din zona Belgrad și 10 firme din Timișoara. Cu ajutorul CCIAT, agenții economici din Timiș au putut participa, în primul semestru din 2016, la misiuni economice în SUA, Spania sau Polonia. CRAFT, centrul de afaceri al CCIAT, a fost gazda a patru expoziții, care au adunat 250 de expozanți și au atras peste 20.000 de vizitatori. Este vorba despre Salonul Mirilor, edițiile de primăvară și vară ale Salonului Industriei Ușoare, și Universul Casei Tale & Expo Mobilă.
Camera de Comerț Timiș a promovat interesele economice ale comunităţii de afaceri locale în cadrul întâlnirilor conducerii și ale firmelor membre cu reprezentanţi ai corpului diplomatic din Kazahstan, Republica Moldova, Polonia, Cehia și Ungaria. Instituția camerală a furnizat servicii de consultanță pentru dezvoltarea de proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile și din fonduri naționale alocate de la bugetul de stat.
Cea mai importantă realizare este înființarea, în mai, a Biroului Unic, o premieră în sistemul cameral românesc. Este vorba despre o entitate fără personalitate juridică, gândită ca o interfață între comunitatea de afaceri și instituțiile statului. Biroul Unic oferă antreprenorilor consultanță și informații primare specifice de la mai multe instituții ale statului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!