Poliția Locală a lansat licitația pentru „achiziție sistem de monitorizare video a unei porțiuni a Canalului Bega și a unei părți a zonei centrale a Municipiului Timișoara”. Practic, se va cumpăra camere video pentru malurile Begăi, dar și pentru o parte din zona centrală a orașului.
„Se va achiziționa un sistem de monitorizare video a unei porțiuni a Canalului Bega și a unei porțiuni a zonei centrale a Municipiului Timișoara, format din: 22 de camere de supraveghere video de tip SPEEDOM în 15 locații de pe raza Municipiului Timișoara, dotare dispecerat (mobilier, echipamente media, echipamente de rețea etc.), echipamente tehnice aferente (echipamente active și pasive de rețea, echipamente media etc.), asigurarea branșamentelor electrice în locațiile în care nu este asigurată sursa de energie prin alte proiecte, lucrările de cablare (fibră optică, cablu de energie etc.), prin canalizația subterană existentă a Municipiului Timișoara (realizată în cadrul altor proiecte), execuția unei infrastructuri (canalizație subterană) pentru interconectarea la rețeaua existentă – în locațiile în care se impune acest lucru”, scrie în anunțul de pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice).
Conform studiului de fezabilitate aprobat încă din 2018 în Consiliul Local Timișoara, vor fi montate camere de supraveghere pe străzile Eugeniu de Savoya, Florimund Mercy, 2 Mai, Francesco Griselini, Proclamația de la Timișoara, Augustin Pacha, Mărășești, „pentru asigurarea siguranței cetățenilor și a turiștilor în contextul în care orașul Timișoara a fost desemnat Capitală Europeană a Culturii 2021”. Câteva camere video vor fi montate pe malurile Begăi, pentru monitorizarea pe timp de iarnă, „perioadă în care șalupa aflată în dotare nu va putea asigura patrularea datorită condițiilor atmosferice nefavorabile”, scrie în proiectul de hotărâre prin care a fost aprobat studiul de fezabilitate în 2018.
Direcția Poliția Locală Timișoara pune la bătaie 1,56 milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a 316.190 de euro. Durata contractului este de 42 de luni, adică trei ani și șase luni, conform SEAP. Firmele interesate pot depune ofertele până în 8 noiembrie.
editor Dan Oancia
Pe aceeași temă:
Timișoara se umple de camere video până în 2021. Primăria mai cumpără 22, cu aproape 400.000 de euro
Politistii locali vor sti tot ce misca pe malurile Begai. Se instaleaza 31 de camere video
Trimite articolul
XNu ne trebuie camere video ci mai multa curatenie, canalul e murdar, cersetori care au nevoie de asistenta sociala….
nu mai pot sa fac amor cu iubitul pe malul begai
-
Doar de Oktoberfest varianta mioritică.
Daca vrem sa scada infractionalitatea si sa avem un oras civilizat, curat si sigur, s-ar impune catvea mii de camere de supraveghere, in tot orasul, dupa exemplul altor orase civilizate si sigure din lume, sau Oradea si Brasov, unde impactul in scaderea infractionalitatii a fost major !!! De-asemenea, s-ar impune si in trafic, cu trimiterea amenzii direct acasa, pentru orice abatere la regimul rutier.
-
Adica orice bossulet sau bombardier cu pile sa nu mai poata fenta legea, sa fie indiscriminatoriu? Niciodata :))
-
Corect. Dacă nu se schimbă legea camerele is degeaba. Pt. polițiști se aplică regula:responsabilitate fără autoritate egal ulcer sau mită.
-
camerele nu sunt folosite pt monitorizare live, dupa ce afla de infractiune se uita pe inregistrari. Mai bine ar incepe sa se plimbe pe strazi si sa previna infractiunile.
-
munca periculoasa sa te uiti la monitoare ! (asa ca trebuie sa mearga in pensie la 45 ani, si sa primeasca ceva spor la pensie…)
Hmmm….
“Practic, se VOR cumpăra camere video pentru malurile Begăi,”
E mai bine asa decat sa-i puna sa patruleze pe joc si pe carosabile si sa intervina direct cand e nevoie, mai bine sa nu se poata interveni repede, dar sa avem evenimentele pe inregistrare. Din pacate nu mai putem avea incredere ca investitiile se fac justificat dupa analize si consultarea “expertilor” si ca este cu adevarat nevoie sau vor ajuta la iesirea Romaniei din evul mediu. Mai bine luminati Parcul Botanic odata, cand e gata si MERGE, atunci facem altceva fain.
-
abia astept sa ai nevoie de “filmari” cand patesti ceva, sa vedem cum ramai cu buza umflata.
Si uite ca acum cand e USR la butoane e bine cu gaura neagra de la colterm, trotuare sotron, taieri de copaci, santiere abandonate, petreceri penibile pentru care se blocheaza traficul, si cu inca o tura de achizitii de se mafoare, semne de circulatie, si camere de supravegheat.
30 camere video in 3 ani?
ma gandeam ca dureaza o saptamana sa le puna in functiune.
15000 EUR/BUC. Daca o camera este 500 EUR, calculati SPAGA. 😉
Avem nevoie de camere de vedere in tot orasul.Ma bucur sa vad ca se misca lucrurile.
Și uite că ajuns și USR la putere un partid nou dar cu aceleași năravuri că cele vechi(promisiuni doar in campaniile electorale) stau și mă întreb că mulți concetățeni pe cine oare putem vota data viitoare pentru că raza de speranță că se va schimba ceva se îndepărtează tot mai tare!
Felicitări, foarte bună inițiativă și proiectul. Să sperăm că se va întâmpla chiar și mai repede cu achiziția, montajul și utilizator lor. Astfel toți cei care aruncă gunoaie, chiștoacele de țigări, distrug mobilierul urban, vandalizează locurile civilizate pentru că nu le respectă și nu înțeleg valoarea unor astfel de lucruri vor fi din ce în ce mai puțini și implicit putem avea un oraș civilizat, european și sigur.
Vă urez succes.