Avem Autostrada A1, dar nu avem un drum rapid spre Belgrad. Pornind de la această idee şi de la acţiunea lansată de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi, care a construit un metru de autostradă în localitatea sa de baştină, un gest prin care a dorit să atragă atenţia asupra necesităţii autostrăzilor, în general, şi a celei spre Moldova, în particular, mai mulţi tineri sportivi timişoreni au „demarat” marţi construcţia unei autostrăzi care să lege capitala Banatului de Belgrad. Dotaţi cu câteva mături, ei s-au întâlnit la ieşirea din Calea Şagului spre Belgrad şi au realizat acest protest, îmbrăţişat de tot mai mulţi români, sub sigla #şîeu. În jur de 30 de persoane s-au adunat pe câmpul de la ieşirea din oraş şi au protestat împotriva lipsei autostrăzilor.
„Îmi doresc foarte mult autostrăzi şi susţin această iniţiativă. Considerăm că sunt mii de kilometri de autostradă, necesari ca să legăm oraşele, să putem să luăm parte mult mai uşor la competiţii”, a declarat Alin Mitu, multiplu campion la kickboxing.
Unul dintre cei care s-au alăturat protestului este şi cunoscutul boxer timişorean, Flavius Biea. El susţine dorinţa colegilor săi şi a dat la mătură cot la cot cu aceştia.
„Am umblat în multe ţări, dar avem nevoie şi aici de autostrăzi. De aceea am venit acasă, ca să facem lucruri frumoase în România. Avem nevoie de infrastructură, de autostrăzi. Este o iniţiativă bună şi sunt bucuros că toţi au preluat-o, sper să fie un semnal de alarmă care să atragă atenţia cât de necesare sunt aceste autostrăzi în România. Eu cred că se pot face lucruri frumoase, atât timp cât oamenii sunt uniţi şi acolo sus cineva ascultă”, a declarat Biea.
Cunoscut pentru activitatea desfăşurată în lumea sporturilor de contact, Alin Fălcuşan, unul dintre iniţiatorii acţiunii a transmis:
„Sunt antrenor şi duc zeci de sportivi la competiţii din România şi ei au viaţa pusă în pericol. Eu îmi asum acest lucru, pentru că ei sunt viitorul ţării, această iniţiativă este făcută pentru aceşti copii, nu este pentru noi, este pentru ei, viaţa lor nu trebuie pusă în pericol. Să nu uităm că noi plătim aceste lucruri, au fost plătite şi vrem să le avem. Dacă cei care trebuiau să le facă nu pot să le facă, sunt printre noi oameni care pot să le facă. Orice lucru are nevoie de un simbol la început, această iniţiativă a fost pornită de un simbol, iar acum avem un simbol. Este vorba, acolo de o autostradă pentru Moldova, aici noi avem nevoie de o autostradă spre Belgrad. Oriunde au mers acolo unde au cucerit, romanii primul lucru pe care l-au făcut au fost drumurile”, a încheiat Alin Fălcuşan.
Citiți principiile noastre de moderare aici!