„Am dat dispoziţie să înceapă o companie de tăiere a plopilor şi a arborilor bătrâni şi degradaţi, care nu au valoare, evident, astfel încât să preîntâmpinăm posibilele necazuri cauzate de ei cu ocazia unor furtuni la care ne putem aştepta dat fiind sezonul (…) Plopii sunt pe o listă de arbori neagreaţi în Uniunea Europeană, arbori care au toxicitate, drept urmare, plopii trebuie în timp să dispară. Vrem să tăiem acei pomi care reprezintă un pericol”, a afirmat, luni, Robu.
Edilul spune că această campanie va fi demarată în scurt timp, după ce se va încheia licitaţia pentru contractarea firmelor care vor asigura întreţinerea spaţiilor verzi din oraş, pe sectoare, care este în faza finală.
În ceea ce priveşte îngrijorările cetăţenilor care reclamă faptul că se taie şi arbori care sunt în stare bună şi faptul că se restrâng astfel spaţiile verzi ale urbei, Robu dă asigurări că în locul copacilor tăiaţi se vor planta alţii.
„Noi vom planta mai mulţi… Pe numărate, în legislatura mea Timişoara va ajunge să aibă mult mai mulţi pomi decât a avut la începutul legislaturii mele, dar trebuie să fim oameni responsabili. Nu avem voie să expunem cetăţenii la accidente cu pomi care au ajuns să fie degradaţi. Nimeni nu taie copaci sănătoşi, sunt tăiaţi dacă se dovedeşte că sunt un pericol. În ciuda aspectului s-ar putea ca unii să aibă anumite probleme. Plantarea a început deja, noi am plantat un număr mare de copaci şi vom mai planta”, a adăugat primarul.
Cu ce arbori vor fi înlocuiţi plopii? Conducerea primăriei nu ştie încă… „Nu ştiu eu, nici nu ştiu prea multe soiuri de copaci”, a mărturisit Robu. Cât despre costurile la care se vor ridica aceste operaţiuni, tăierile şi plantările, oficialii municipalităţii speră ca firmele care desfăşoară activităţi în domeniu să vină cu preţuri mai mici la licitaţii decât cele practicate în trecut.
Citiți principiile noastre de moderare aici!