Robu a anunţat, vineri, că municipalitatea va organiza în curând licitaţia pentru construirea noului campus şcolar din centrul oraşului. „Legat de construcţia noului campus, s-a finalizat proiectul tehnic şi vom lansa licitaţia pentru contractarea firmei care să execute lucrarea de construire a noului campus din zona Oituz. Dorim în acest an să începem şi construcţia, vom face o rectificare de buget pentru lucrările propriu-zise. În funcţie de cum vor decurge lucrurile, vom trece imediat la organizarea licitaţiei şi, cum vom avea contractul semnat şi va fi nevoie de bani, atunci vom face o rectificare de buget şi vom vedea de unde vom lua şi vom direcţiona către acest obiectiv. Proiectul este unul prioritar (…) declanşăm prima construcţie de noi clădiri şcolare de după Revoluţie”, a declarat edilul.
Oficialii Primăriei Timişoara spun că investiţia este estimată la 8 milioane de euro. „Campusul Oituz se va amenaja pe o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi. Vor fi două corpuri de clădire dispuse în forma literei L: corpul A, cu demisol, parter, trei etaje şi un etaj retras, şi corpul B, cu parter şi trei etaje. Numărul total al sălilor de clasa este de 26, cu suprafaţa minima de 50 de metri pătraţi/ sala, vor fi nouă laboratoare, biblioteca, trei cabinete medicale (medical, stomatologic şi psihologic) şi o sală polifuncţională. Valoarea proiectului este de aproximativ 8 milioane de euro”, au precizat reprezentanţii municipalităţii. În primăvara anului trecut au început şi lucrările de reabilitare a clădirii în care funcţionează Liceul „Nikolaus Lenau” de pe strada Gheorghe Lazăr, prin programul de reabilitare a clădirilor monumente istorice derulat cu sprijin financiar din partea KfW – Banca de Credit pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a Germaniei. Lucrările ar fi trebuit să fie gata, dar n-au putut fi duse la bun sfârşit din cauza executantului, firma Paluni. „La Gheorghe Lazăr am dat drumul lucrărilor, ele au mers bine până într-un punct, după care firma care a câştigat licitaţia a intrat în blocaj, a intrat în insolvenţă, n-a mai făcut nimic şi acum trebuie să o luăm de la capăt cu o nouă licitaţie. Contractul cu acea firmă a fost reziliat”, a explicat Robu.
Tot pentru Lenau, pentru ca elevii să poată face cursuri doar de dimineaţă, autorităţile locale au anunţat anul trecut amenajarea de noi săli de la clasă în internatul şcolii şi într-o fostă hală a RATT de pe Intrarea Doinei, în apropiere de Piaţa Mărăşti. „Internatul s-a amenajat în 2013, am finalizat lucrările de amenajare. La RATT s-a dat ordinul de începere a lucrărilor săptămâna trecută şi în perioada următoare se vor face amenajările astfel încât pe parcursul anului 2014 să putem pune la dispoziţia Liceului Lenau un număr mare de săli de clase foarte frumoase în acea hală. Putem spune că suntem în grafic cu tot ce ne-am propus, mai puţin cu reparaţia clădirii de pe Gheorghe Lazăr, unde firma s-a dovedit cu probleme şi a intrat în colaps. N-aş putea să vă spun exact în ce stadiu s-a ajuns…”, a mai declarat Robu.
Nu în toate şcolile se pot face însă ore de dimineaţă. De altfel, în opinia reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Timiş acest deziderat al administraţiei locale este… o iluzie. Multe licee din zona centrală a Timişoarei au probleme în continuare cu spaţiul, care este limitat, drept urmare elevii sub obligaţi să meargă la cursuri de după-amiază. Autorităţile locale spun că ar avea spaţiu excedentar la periferie, dar că nu-i pot muta acolo pe cei care frecventează şcolile din zona centrală.
Articole pe aceeaşi temă:
Lucrarile de reabilitare a Liceului Lenau au fost sistate, se cauta un nou constructor!
Citiți principiile noastre de moderare aici!