Caloriferele timișorenilor care primesc căldură de la Colterm se vor încălzi, cel mai probabil, de săptămâna viitoare, când societatea de termoficare a programat să înceapă probele la cald.
Numai că, cel puțin deocamdată, societatea de termoficare nu poate furniza căldură. Trebuie să respecte regulamentul local de furnizare a energiei electrice, care spune că robinetul poate fi pornit din 1 octombrie doar dacă temperaturile exterioare sunt sub 10 grade Celsius, timp de trei zile consecutive, atât ziua, cât și noaptea.
„Respectăm regulamentul, de trei nopți consecutive sub 10 grade. Am început să furnizăm la spitale și, la solicitare, la școli”, ne-au declarat reprezentanții Colterm.
Sezonul de încălzire începe cu livrarea căldurii în parametri reduși, așa cum se întâmplă la probele la cald efectuate de societatea de termoficare la început de sezon.
Șerpe, director Colterm: „Rețeaua de termoficare a Timișoarei este net superioară”
Conducerea Colterm îi liniștește pe timișoreni și spune că nu vor fi probleme cu încălzirea în acest sezon. Există stoc de cărbune până în decembrie, deocamdată, iar datoriile nu sunt mari, ne asigură Emil Șerpe, directorul societății de termoficare.
„Suntem pregătiți sută la sută de iarnă, cred că de luni deja începem probele la cald. Avem stocuri de cărbune, ca și anul anterior nu am vrut să aducem prea mult, avem 60.000 de tone, ne ajung până prin decembrie dacă e să funcționăm sută la sută doar pe cărbune. Datoriile la gaz sunt cele istorice, datorii curente sunt foarte foarte mici, sub 3-4 milioane de lei, avem și ceva datorii la cărbune, dar aducând în perioada august-septembrie încă nu sunt scadente datorii la cărbune”, a declarat Șerpe pentru TION.
Angajații Colterm au lucrat în ultima perioadă la conducte, au fost izolate avariile de pe rețeaua primară tocmai pentru a nu apărea probleme odată cu pornirea sezonului de încălzire.
„Am mai făcut reparații punctuale, acolo unde a fost cazul, unde am găsit avarii, am preferat să le facem pe rețeaua primară înainte de furnizare. Lucrăm la conducta de linie pe rețeaua primară, vrem să terminăm acum pentru ca săptămâna viitoare să putem porni cu succes încălzirea. Timișorenii nu au de ce să-și facă probleme, rețeaua de termoficare a Timișoarei este net superioară față de cea a oricărui alt oraș din România”, ne-a mai spus directorul societății Colterm.
Trimite articolul
XPe site-ul colterm cautati declaratiile de avere.
Sa vedeti nea Serpalau asta ce bani ia…
Adica firma e inglodata in datorii si nenea are salariu de occident … plus cateva conturi frumusele.
Nea Serpe Emilingura ta, multe vorbe ai
Da foarte net superioara……din 90 de km de retea primara sunt schimbate doar 20 de km max dn conducate nu mai spun de alea secundare …Serpe asta minte cum respira ..sper ca noul primar sa-l invite la o discutie sincera..
Pai unul din ‘avantajele’ sistemului centralizat era ca nu polueaza in interiorul orasului,
dar observ ca CET-ul arde carbune, care polueaza mai mult decat gazele naturale, chiar daca fumul este eliberat in atmosfera la mare inaltime.
Caci in rest, numai dezavantaje:
– ca orice sistem centralizat de incalzire din Romania, cel din Timisoara functioneaza pe “pierdere planificata” – ceea ce se acopera cu subventii
– porneste dupa 3 nopti friguroase, in timp ce debransatii au caldura
– necesita in permanenta inlocuirea conductelor invechite, iar pana apuci sa inlocuiesti tot, se invechesc si conductele inlocuite mai demult
-
singurul avantaj al coltermului e ca umfla buzunarele acestor umflati cu burta ce abia asteapta sa fie intepata
Pe vremea asta noaptea este deja rece sa faci baie la copii ar trebui deja dat drumu la caldura asa pierdeți oameni la primavara trecem pe centrala .
Suntem in 18.10.2020,tevile si caloriferele bocna.
Cand se da drumul la caldura totusi?