Medicul Mihai Grecu, șef UPU-SMURD la Spitalul Județean din Timișoara, a declarat pentru Tion că, sâmbătă, s-au prezentat 152 de oameni la urgență, dintre care 32 au fost internați, iar unul a ajuns la ATI.
„Am avut doi oameni care s-au prezentat cu patologie datorată caniculei, dar nu au rămas internați. Ideea e ca oamenii să își păstreze bunul obicei de a nu ieși măcar între 11 și 18, canicula nu s-a terminat. Desigur, orele trebuie adaptate în funcție de temperatură.
De exemplu, ieri la ora 18 erau 39 de grade. Capacitatea de adaptare a organismului e limitată, persoanele vulnerabile sunt cele mai expuse”, a spus medicul Mihai Grecu, șef UPU-SMURD la Spitalul Județean din Timișoara.
Și Serviciul de Ambulanță al județului Timiș a fost solicitat, sâmbătă, în cea mai călduroasă zi de până acum. Medicul Florin Crișan, managerul serviciului, a afirmat că patru persoane au căzut în stradă sâmbătă.
Acesta face apel la populație să respecte recomandările generale și să evite deplasările între orele 10-17, să se hidrateze, să își medicamentele, iar dacă au probleme să ia legătura cu medicii de familie, centrele de permanență ori să sune la ambulanță.
„Să nu lase copiii nesupravegheați în mașini, anul acesta nu au fost cazuri, să evite consumul de alcool, cafea, să consume mai multe fructe și legume”, recomandă medicul Florin Crișan.
Pe aceeași temă:
Timișul se topește. Cod roșu de caniculă. Respectați măsurile de protecție
Noi măsuri pentru protejarea timișorenilor pe perioada caniculei
Citiți principiile noastre de moderare aici!