Potrivit celor de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), în săptămâna 18-25 iulie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă. În plus, seceta va fi accentuată în toată țara, dar mai ales în regiunile montane.
În Banat, după câteva zile de răcoare, vremea a început să se încălzească semnificativ încă de joi, 14 iulie, atingând temperaturi maxime cuprinse între 31 și 34ºC.
„Pentru perioada 18 – 22 iulie este estimată o intensificare a valului de căldură și accentuarea disconfortului termic. Regimul pluviometric va fi deficitar pe tot parcursul celor două săptămâni, ploi de scurtă durată fiind posibile pe spații mici doar la începutul intervalului și în jurul datei de 16 iulie”, spun cei de la ANM.
În Timișoara, la începutul săptămânii sunt așteptate maxime termice în jurul valorii de 30°C. Vremea se va încălzi pe final de săptămână, când se estimează că maximele termice vor atinge și 38°C.
Luna iulie este cea mai călduroasă lună a anului, dar gradul de instabilitate atmosferică este mai redus în majoritatea zonelor țării.
Din datele înregistrate în perioada 1961–2021 la stațiile meteorologice din România, reiese că temperatura maximă absolută a lunii iulie este 44,3ºC și a fost înregistrată la
Calafat, în data de 24 iulie 2007. De altfel, în 2007, la finalul lunii iulie, la 43 de stații meteorologice s-au înregistrat valori de temperatură ≥ 40,0ºC, iar la 96 de stații meteorologice a fost depășită temperatura maximă absolută a lunii. În topul anilor cu cele mai calde luni iulie se află: 2012, 2007, 2021, 2015, 2002, 1987 și 1988.
Trimite articolul
XSi nu uitati recomandarile comisiei europene pentru aerul conditionat si consumul de energie: minim 25 grade C in incapere, da? Asteptam cu interes ziua de 20 pentru a vedea setul complet de masuri. Pentru maximul de 19 grade C iarna, nu va faceti probleme, unde se poate, rezolva fortat autoritatile locale, iar unde nu, mai jongleaza daca-i musai guvernul si companiile de gaz.
Ce bine ca am “devenit independenti” energetic cu legea aia offshore…
#m.ieDragggnnnneaa
#idiocracy
-
Ungaria a declarat stare de urgenta energetica. Comisia Europeana face scandal pe tema restrictionarii exportului si restrictiilor privind fluxurile transfrontaliere de gaz si nu numai. Si la noi inca de prin 2018 a facut scandal sa marim capacitatea de export de 40 de ori. Solidaritatea saracilor cu bogatii, normal. In acelasi timp, noi trebuie sa inchidem tot, mine, termocentale, hidrocentrale aproape terminate, consumatori de electricitate ca Alro sau de gaz ca Azomures, ramas pe metereze ca ultimul din cele 11 combinate de ingrasamant de pe vremea lui Ceasca. Azomutesul de prin 2015 voiau niste oengeuri sa-l inchida Cand turma viseaza verde, asta e.
La iarna nu o sa fie gaz, o sa ne incalzim cu ura impotriva aluia care a incercat sa evite cat de cat astea, poate daca era mai ferm, cine stie? Poate scoate Iancu din joben vreo magie, desi ce sa faca si ala, cineva puternic il tine pe popescu ministru. Atat intelege lumea, asta are. #off…shore.-
Klaus Muller le-a zis nemtilor ca pretul la gaze se poate tripla. Habeck a zis cam la fel. Si cum piata e libera, ala va fi pretul si la noi. Plus schimbarea prioritizarii in privinta consumatorilor casnici vs industriali. Uups! se intoarce placuta suedeza fix in freza celor care o fluturau fara sa inteleaga nimic despre nimic.
-
Prea multi copaci in Timisoara, mai trebuie taiati din ei si asfaltat.
Noroc ca ne putem racori putin sub copacii din Piata Libertatii!