Potrivit unui anunț de participare publicat pe SEAP – Sistemul Electronic de Achiziții Publice – la sfârșitul lunii noiembrie, reprezentanții primăriei anunță că au nevoie de o societate care să ofere „servicii de mentenanță încărcătorului universal pe bază de energie solară și stație WiFi” din Parcul Copiilor „Ion Creangă”. Anunțul implică un contact de achiziții publice.
Firma care va câștiga licitația trebuie să ofere servicii de întreținere și reparații de software: să testeze cele opt cabluri de încărcare, să testeze cele șase porturi USB, să testeze LED-urile care înconjoară bolta aparatului și pe cele care asigură lumina cablurilor de încărcare, să testeze accesul la internet și funcționarea acestuia în condiții optime la 4G, să verifice senzorii de mediu din interiorul aparatului – senzor presiune atmosferică, senzor umiditate, senzor temperatură, senzor de sunet, să verifice inventorul tensiune, să verifice toate legăturile electrice ce formează ansamblul echipamentului, să verifice acumulatorii și gradul de încărcare.
Valoarea estimată a contractului este de 21.600 de lei, adică aproximativ 5.000 de euro, pentru doi ani de la data atribuirii acestuia. Procedura este licitație deschisă, iar criteriul de atribuire va fi, evident, prețul cel mai scăzut, ofertele putând fi depuse până în 11 ianuarie 2017, la ora 16.
Copacul cu internet din Parcul Copiilor a fost instalat la sfârșitul anului 2014, adică în urmă cu doi ani. Au fost nenumărate probleme cu „Strawberry Tree”, pentru că tot dispăreau cablurile pentru încărcarea telefoanelor mobile, care se furau. Reprezentanții primăriei ne spuneau că acestea se furau în fiecare lună și trebuiau înlocuite. Până acum, de mentenanță s-a ocupat firma care l-a instalat, dar contractul s-a încheiat, așa că este nevoie de o societate nouă care să aibă grijă de „căpșun”.
Încărcătorul public pentru dispozitive mobile, care folosește energia solară, a fost instalat în premieră națională la Timișoara. Bateriile reîncărcabile ale copacului acumulează energia și permit dispozitivului să funcționeze timp de 14 zile, fără soare. Strawberry Tree are, de fapt, 16 tipuri de cabluri de încărcare pentru telefoane mobile, camere foto și camere video, mp3 playere, tablete și inclusiv laptopuri – modele apărute până în 2013. Copacul minune a costat Primăria Timișoara puțin peste 22.000 de euro.
Articole pe aceeași temă:
Va mai amintiti de Strawberry Tree, copacul minune din Parcul Copiilor? Uneori mai si functioneaza
Citiți principiile noastre de moderare aici!