Intențiile naturale ne lasă purtați de instinct, alegând doar ce ne place sau ne aduce plăcere imediat, iar aceste tipuri de acțiuni pot crea o personalitate adictivă. Pe lângă asta, și narcisismul este foarte periculos astăzi, pentru cei dintre noi care urmăresc doar propriile plăceri și starea de bine. Pentru a depăși toate aceasta încercări, omul are nevoie de mintea sa conștientă, de hrana creierului, de antrenament pentru creierul său. Instinctul lăsat să se manifeste liber, duce la degradarea umană și decăderea creierului din funcții. Pe lângă instinct și supraviețuire suntem provocați în aceste vremuri la adaptare și viziune. Ca să putem construi mai departe în viețile noastre, avem nevoie să ieșim din lentoare.
Intenția conștientă are nevoie să fie parte din preocupările omului de azi. Fiecare zi să aibă o intenție, fiecare acțiune să fie însoțită de vizualizarea obiectivelor și sensului pe care-l avem. Neavând o viață coordonată de intenții conștiente, ne pierdem timpul. Aceasta se întâmplă ca și atunci când nu facem o practică susținută dintr-o activitate. Vreau să învăț să pictez, dar nu exersez. Vreau să fiu bun într-un domeniu? Asta presupune o preocupare și un exercițiu susținut. Exact așa este și cu intențiile conștiente. Ai nevoie de practică!
Când vorbim despre intenție conștientă, vorbim despre modul în care se creează intenția. Aceasta este capacitatea de a focusa toate simțurile într-o singură direcție. Când toate simțurile se sincronizează ca percepție – spațiu/timp/informație – în momentul acela se creează intenția. Iar, acum, chiar acum, cum, ar fi să gândești și să vizualizezi o intenție conștientă, pentru anul 2022.
Care este INTENȚIA ta pentru acest an și cum vizualizezi desfășurarea lui? Ce vrei să-ți aducă, la ce vrei să renunți sau ce vrei să construiești în 2022? Cum ai defini anul 2022, într-un singur cuvânt?
Pentru mine, anul 2021 a fost anul curajului, acesta a fost cuvântul ce m-a însoțit întregul an. Iar, pentru 2022, am încă nevoie de timp pentru a decide între 2 cuvinte ce le am în gând…
Carol S. Dweck, celebra Profesoară de Psihologie de la Stanford, spune în cartea sa Mindset: „capacitatea oamenilor de a învăța și a-și antrena creierul în timpul vieții este mai mare decât și-au imaginat vreodată”. Iar, setarea intențiilor conștiente și antrenarea lor în detrimentul intențiilor naturale/inconștiente este unul dintre cele mai interesante antrenamente pentru creier.
Care sunt pașii, pentru a porni acest antrenament?
- Stabilirea intenției este calea, cu ajutorul voinței și a exercițiului!
- Prima etapă în stabilirea ei este legată de pregătire. Liniște-ți simțurile, stai pentru câteva clipe detașat, în liniște, poate chiar și cu ochii închiși.
- Pasul doi: stabilește-ți intenția. Poți avea totul numai pentru tine sau să poți să-ți setezi o intenție prin care toată lumea, inclusiv tu, să aveți bucurie de la roadele ei.
- A treia etapă este despre a-ți lăsa intenția treptat, să devină precum o rugăciune. „Iar, dacă intenția mea rezonează cu mișcarea întregului univers creat atunci, ea să rodească!”
- În a patra etapă, permite minții să cugete profund, lasă intenția să se înrădăcineze în tine. Amintește-ți că intenția are nevoie de claritate pentru a putea menține focusul asupra ei și are nevoie să fie însoțită de o emoție înaltă, mai apoi… Nu e greu, e nevoie însă de implicarea ta, cu totul!
Robert Sterberg, specializat în inteligența umană, scrie că factorul decisiv în competența oamenilor „nu este vreo abilitate înnăscută, ci implicarea”. Să facem asta, în viețile noastre și comunitatea din care facem parte. Să ieșim din lentoare! Să ne implicăm, în primul rând în construirea vieții personale, conștient…
Fiecare sfârșit de an a căpătat ceva magic, prin această căutare și setare a intenției pentru anul următor. Este MAGIC, iar aceasta înseamnă pentru mine binecuvântarea prin care Dumnezeu rânduie toate în viețile noastre. Nu ai nimic de pierdut, te asigur! Vei fi uimit cum viața îți răspunde, tu să fii pregătit și atent la aceste lucruri ce poți la început doar să le imaginezi. Mai apoi le vei trăi, vor veni în propria realitate, cu multe revelații pornite din simplele, clarele și scurtele tale năzuințe gândite dimineața, la trezire.
Să fii FERICIT de CRĂCIUN!
An Nou Fericit!
Citiți principiile noastre de moderare aici!