Munca din timpul facultății poate asigura tinerilor atât stabilitate financiară cât și oportunitatea de a-și acumula experiență în domeniul în care studiază. Ambele sunt importante pe termen lung, de aceea studenții sunt foarte prezenți la târgurile de cariere care au loc în campus. Zilele acestea se desfășoară „Career Days” la Universitatea de Vest din Timișoara, ocazie cu care studenții pot deja discuta cu posibilii viitori angajatori.
„Normal, așa e firesc. Căutăm un internship în resurse umane, care să ne ajute să practicăm ceea ce am învățat în teorie”, a spus pentru Tion o studentă, printre discuțiile cu angajatorii.
Exisă multe avantaje în a-ți găsi job din timpul studenției. Cu toate acestea, să mergi în paralel cu facultatea și cu o slujbă este destul de dificil.
„În momentul de față, să balansezi jobul cu faculta e greu. Mai ales, fiind ultimul an, cu licența, finalizarea de studii, timpul este cam încărcat. Programul se poate suprapune.”, a punctat un alt student prezent la Career Days.
Cei peste 30 de angajatori prezenți la ediția din acest an a „Career Days” la Universitatea de Vest din Timișoara au venit cu cele mai potrivite oferte care să se plieze pe abilitățile studenților dar și pe timpul lor. Piața muncii s-a metamorfozat mult după pandemie. Mulți candidați cer varianta muncii remote, mai ales dacă au studii pe care trebuie să le finalizeze. Angajatorii sunt, însă, dispuși să negocieze, pentru că e o plajă de selecție reală.
„Avem multe poziții deschise pentru studenți. În mare parte, în domeniul financiar. Este o experiență foarte importantă pentru noi. De fiecare dată participăm la târguri, deoarece am avut foarte mulți candidați care ne-au întâlnit la târguri și am reușit chiar și să-i angajăm. Pentru ei, cred că cel mai important, în momentul de față, este munca remote”, a precizat Denisa Petrașca de la o cunoscută multinațională, cu filială în Timișoara.
Nu doar sectorul privat oferă oportunități pentru studenți. E loc pentru tineri și în sectorul public. Domeniul asistenței sociale este unul cu recompense materiale mai modeste, însă cele sufletești nu pot fi măsurate.
„Principalul nostru scop pentru care am venit aici este să ne facem mai cunoscuți în rândul studenților. Am observat, în ultimul timp, am scos posturi la concurs și începem să avem dificultăți în a recruta psihologi, asistenți sociali, kinetoterapeuți care să lucreze cu persoanele vulnerabile în centrele noastre. Pot veni să lucreze. Nu avem chiar acum posturi scoase la concurs, dar îi îndemnăm să urmărească site-ul nostru, să vadă anunțurile publice, când se scot posturile și vrem să le spunem că, dacă vor să lucreze în Direcția de Asistență Socială, e foarte fain să ne cunoască mai bine înainte. Și asta pot face, fie venind să fie voluntari, fie venind să își facă practica de specialitate în centrele noastre”, a spuns Angela Ciupa-Rad, coordonatorul Serviciului Rezilienţă şi Mobilizare Comunitară din cadrul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara.
Și domeniile în care studenții pot să-și găsească un loc într-o companie sau instituție sunt variate, de aceea conducerea UVT-ului încurajează tinerii să vină să își încerce norocul.
„Avem domenii vaste. Cred că fiecare student din cadrul celor 11 facultăți ale Universității de Vest va găsi un stagiu de practică, de internship sau un potențial loc de muncă în domeniu”, a declarat prorectorul UVT, Flavia Barna.
Târgul „Career Days” are loc azi și mâine, până la ora 16:30, în holul principal al Universității de Vest din Timișoara, de pe bulevardul Vasile Pârvan numărul 4. Accesul este liber, atât pentru studenți cât și pentru alte persoane în căutarea unui loc de muncă.
Trimite articolul
XVREM popy la SUPRA OFERTA
Super ofertă de vânzători la Mall.