„Cele două săptămâni de pauză de la viaţa socială şi plimbări pot reprezenta o bună oportunitate de a ne îngriji aşa cum se cuvine sufletul, pentru care, de obicei nu se găseşte atât de mult timp sau energie.
Chiar dacă am fost nevoiți să renunţăm la activităţile esenţiale care ne hrăneau sufletul de obicei, referindu-ne aici la concertele trupelor dragi sau la spectacolele de teatru, operă sau film, nu putem spune că nu avem alternative. Filmele se pot viziona şi din căminul personal, alături de familie, iar muzica, slavă Domnului, de ea ne putem bucura la orice oră şi la orice pas, însă o activitate care cere mai multă atenţie şi timp, dar care oferă la schimb împlinire sufletească majoră, este reprezentată de lectură. Drept urmare, vă recomandăm trei titluri, care, în această perioadă mai puţin plăcută vă pot hrăni inima şi mintea. (…) Pescăruşul Jonathan Livingston, de Richard Bach, este una dintre aceste cărți”, scrie în materialul publicat în săptămânalul Agenda.
Continuarea materialului, alături de alte articole interesante, o găsiți în săptămânalul Agenda. O nouă ediție a apărut chiar astăzi, vineri, 12 martie.
Săptămânalul Agenda îl găsiți la chioșcurile de ziare din Timiș, pe Internet (unde puteți citi Agenda online) sau în cutia poștală (vă puteți face abonament: Redacţia Agenda, Piaţa Ionel I.C. Brătianu nr. 1 (intrarea din Piaţa Ţepeş Vodă), O.P. 1, C.P. 265, Timişoara, e-mail: agenda@informmedia.ro, tel 0256/221 549).
Imagine de congerdesign, de la Pixabay
Trimite articolul
X1984 – George Orwell
Fahrenheit 451 – Ray Bradbury
Minunata lume noua – Aldous Huxley
Divergent – Veronica Roth
Spor la citit! Ca sa intelegeti spre ce ne mana astia.
-
Dar George Orwel de unde stia el din 1984 spre ce ne mana astia? O fi si asta unu din marii profeti?
-
Sss, Orwell n-a scris 1984 in 1984, ci in 1949.
-
sss, esti noul tip de retardat. mai bine dai foc acestor carti, ca-ti fac doar rau, nu-i asa? ca doar sunt carti “conspirationiste”
-
Cartea este scrisă în 1948, anul din titlu se referă la o perioadă viitoare publicării. Și da, este profetică pentru ce ni s-a întâmplat în comunism. Nu pentru că ar fi avut Orwell un glob de cristal ci pentru că a înțeles cum funcționează comunismul. În altă ordine de idei distopii în literatură sunt multe. Cele 4 listate sunt bine scrise dar nu-s neapărat nici cele mai bune (aș pune oricând Marșul Cel Lung al lui King înaintea lui Divergent, de exemplu) nici foarte asemănătoare. Și nu mi-e clar de ce ar fi deosebit de relevante acum. Dar mă rog.
-
Da ai dreptate, ce le-ar place …viseaza si ei la regimuri care detin controlul si fac ce vor cu populatia, un fel de dictatura moderna …