Se pare că „strămoşescul” autobuz 33 ţine încă sus percepţia cetăţenilor din zona Şagului în ceea ce priveşte transportul în comun. Acest cartier a primit cele mai multe voturi din partea participanţilor la sondajul derulat online de cei de la Storia.ro, referitor la situaţia principalelor centre urbane din România.
Din punct de vedere a autopercepţiei, zona Medicinei a primit cea mai mare notă, 91,67 (din max. 100), dar pentru acest cartier au fost exprimate doar 22 de voturi. Urmează Centrul Financiar-Bancar (Zona Iulius Mall) şi Piaţa Dacia. Cartierul Şagului a primit cele mai multe voturi, 717, iar nota obţinută este 78,97.
Notele obţinute par uneori ciudate, chiar dacă prezintă opţiunea cetăţenilor. De exemplu, Piaţa Maria, care reprezintă unul dintre principalele hub-uri de transport local din oraş, unde se întâlnesc mai multe linii de tramvai sau autobuz, a primit doar nota 70,18, chiar dacă frecvenţa mijloacelor de transport este ridicată aici.
Per total, în funcţie de numărul de voturi exprimate şi de notele primite, Şagului e primul în top, urmat fiind de Steaua, Dâmboviţei, Soarelui şi Lipovei.
Interesant este că la nivel naţional, chiar dacă transportul local timişorean este criticat, se confruntă cu „Armonii” care se rup în două sau se opresc pe traseu, Timişoara este apreciată ca fiind pe locul 5 la nivel naţional, din acest punct de vedere, după Oradea, Braşov, Cluj şi Sibiu.
Cele mai slabe oraşe din ţară în ce priveşte transportul local sunt considerate Alexandria, Severin, Călăraşi şi Reşiţa.
La sondaj şi-au exprimat opinia 258.948 de români. Pentru realizarea clasamentului, participanții studiului au fost invitați să evalueze orașele și cartierele în care locuiesc din punct de vedere al serviciilor de transport, de la 1 la 5, unde 1 este foarte rău, iar 5 este foarte bine. Doar mențiunile care au primit cel puțin 100 de răspunsuri au fost incluse în clasamentul final.
Citiți principiile noastre de moderare aici!