Ministerul Apărării Naționale a pornit în luna iulie licitația pentru lucrări de consolidare și modernizare a pavilioanelor, reabilitarea racordurilor la utilități și a rețelei exterioare, refacerea drumurilor, aleilor și platformelor din interiorul Casei Armatei – Cazarma 901.
Guvernul a adoptat încă din anul 2019 indicatorii tehnico-economici pentru „lucrări de intervenție la pavilionul A din Cazarma 901 Timișoara”. Ansamblul propus spre restaurare este format din patru corpuri de clădire, forma în plan fiind una dreptunghiulară, cu o curte interioară în zona centrală.
Potrivit documentației, la Corpul C1, aflat la parter cu o extindere în partea de est reprezentată de o sală de mese a restaurantului/popotei, ar trebui făcută reorganizarea oficiului de bucătărie, respectiv a grupurilor sanitare aferente sălilor de servire a mesei.
La Corpul C2 intervențiile înseamnă reorganizarea grupurilor sanitare. Sunt prevăzute lucrări mai ample la Corpul C3, unde „forma clădirii va fi afectată de extinderea bucătăriei pentru a acomoda spațiile funcționale necesare, conform cerințelor actuale”.
„Etajul, pe lângă scara de acces în corpul C1 la nivelul sălii de festivități, va cuprinde zona de foaier cu grupurile sanitare reorganizate și adaptate numărului de persoane aferent sălii. Suprafața construită va fi de 99 mp (…) În plus avem un nivel intermediar (podestul scării) la 3 m înălțime, scara deschizându-se către platforma exterioară ce se va realiza în curtea interioară”, se arată în documentație.
Lucrări ar trebui făcute și în sala de festivități, unde este prevăzută refacerea tâmplăriei și a pardoselilor din lemn sau marmură. Corpul C4 ar trebui demolat.
Investiția era estimată la peste 40 de milioane de lei, dar nicio firmă n-a fost interesată de oferta MapN. Licitația a fost reluată în septembrie, dar nici atunci n-au fost firme curioase.
Casa Armatei, Cazarma 901 sau Cazinoul Militar în stil baroc târziu de pe latura de vest din Piața Libertății a fost construit începând cu anul 1744, în zona cu Moscheea Silahdarului, care a fost demolată mai apoi. Clădirea cu un singur etaj a fost gata complet prin 1775. 135 de ani mai târziu, în 1910, a fost construit încă un corp de clădire. Tot atunci, în partea din față, terasa a fost mutată deasupra unei construcții.
Trimite articolul
XIn Romania au ramas doar culegatori de sparanghel s.a.m.d.
clar, ca sunt asa putine firme care stiu sa construiasca in lumea asta. vai ce tara e Romania asta. nu se vrea nimic, dar nimic frumos si bine sa se faca.
Și culegătorii de sparanghel sunt plecați la castraveți dar niciodată nu a fost altfel pentru că ce sa construit a fost făcut de alții dar ăia nu mai sunt!!!
S-au cam dus vremurile cand se licitau lucrari de achizitii publice doar de dragul castigarii lor, cu valori subevaluate. Si asta din cauza ca ‘foamea’ de lucrari era mare. Multe firme ‘s-au dus’ si din cauza asta. Nu se prezinta nimeni pentru ca valoarea de finantare este mai mica fata de valoarea reala a lucrarilor solicitate in caietul de sarcini. Statul vrea sa execute lucrari, daca se poate si aproape pe gratis. Suma de fnantare pare mare ca cifra dar este mai mica decat valoarea REALA a lucrarilor ce trebuiesc efectuate. Urmeaza o a treia licitatie, pe aceiasi suma, dupa care se va trece sigur la CORECTAREA pretului de licitatie.
The show must go on !
-
corect !
-
Pentru acest lucru exista experți evaluatori sa estimeze prețurile niu se poate fixa un preț doar ca nu exista buget.
În Oradea, Alba Iulia, etc. se poate. Doar la noi nimic nu se poate în afară de a lăsa totul părăginit și improvizat. Până și pavarea unui amărât de trotuar e o problemă aici, ba nu sunt pietre, dacă sunt, sunt kicioase, ba nu sunt muncitori, dacă sunt, pavează cu două mâini stângi, etc.
Dezgustator ce au ajuns aceste cladiri ocupate de militari olteni oportunisti. armata nu e cu noi, cel putin din 1940 incoace nu a mai fost.