Ruina de pe str. Mihai Viteazul este în șantier de prin luna februarie a acestui an. În ultima perioadă s-a lucrat mai serios, iar muncitorii au reușit să asambleze o structură pentru noul acoperiș. Dar pentru că n-a făcut nimic vreme de doi ani, adică pentru nu a respectat decizia instanței, proprietarul Mihai Nelson trebuie să plătească aproape 19.000 de euro Primăriei Timișoara.
Primăria Timișoara l-a dat iar în judecată pe proprietarul Casei Mühle, în august 2020. Juriștii municipalității au cerut penalități pentru nepunerea în executare a hotărârii de aducere la starea inițială a imobilului, dată încă din 2018. Două termene a avut procesul, iar magistrații au decis că Mihai Nelson este bun de plată pentru că nu a respectat când trebuie decizia magistraților.
„Admite cererea formulată de reclamantul Municipiul Timișoara în contradictoriu cu pârâtul Mihai Nelson. Stabilește suma definitivă de plată cu titlul de penalități la 92.000 lei, în dosarul de executare 3557/2018 al Bej Dragomir Daniel și Stepanov Voislav, în baza Sentinței civile nr. 9531/20.06.2014, pronunțată în dosar 1333/325/2013 al Judecătoriei Timișoara, definitivă prin Decizia civilă nr. 871/A/29.09.2015 și irevocabilă prin Decizia civilă nr. 431/21.12.2016 și încheierea din data de 22.03.2017. Definitivă”, este motivarea instanței, dată în 10 decembrie.
O poveste veche de 8 ani
Povestea Casei Mühle, pentru care timișorenii au ieșit în stradă, este una veche. Proprietarul, Mihai Ion Nelson, moștenitorul lui Stancu Ionel, trebuia să pună în aplicare o sentință dată de Curtea de Apel Timișoara în decembrie 2016. Vila ar fi trebuit readusă la starea inițială, cea din 2012, când proprietarul a vrut să o demoleze.
La doi ani de la emiterea sentinței, adică în 2018, Primăria Timișoara a deschis și dosarul de executare silită, pentru a-l obliga pe proprietar să aducă vila de pe Bd. Mihai Viteazu la stadiul din 2012. În august 2019, acesta a reușit să obțină autorizația de construire, dar abia în 2020 a chemat muncitorii pe șantier. Arhitecții angajați de Mihai Nelson estimau o investiție de aproape 290.000 de lei, echivalentul a 60.000 de euro. Constructor este SAS Ileana – Adriana I.I., o întreprindere individuală înființată în 2018, cu sediul într-un sat din județul Maramureș.
În luna octombrie a acestui an, reprezentanții primăriei ne spuneau că s-a mers pe teren și că nu au fost constatate abateri de la autorizația de construire, dar nu au putut spune dacă lucrările atestă faptul că este respectată decizia instanței. Detalii, AICI!
Trimite articolul
XIntrebarea e cum de a reusit cioara sa cumpere acel imobil
noi am facut oferta in 2005 de 1,2 milioane dolari cu promisiunea de a reface imobilul dar nu am primit nici un raspuns
caci cica exista un Mostenitor
dar si cioara are dreptate ce kkt sa faca EL cu casa Mühle el trebuie sa scoata castig
-
“cum de a reusit cioara sa cumpere acel imobil”? Simplu, conducerea comunista care a fost acceptata de societate la vremea respectiva, adica “noi, societatea”, a luat cu japca (confiscat, nationalizat) bunul privat al cuiva. Dupa cum ne-a aratat istoria, pe langa doctrina, societatea comunista ne-a insuflat multe alte valori, printre care incompetenta, coruptia, furtul, mita, lipsa de respect fata de proprietatea privata, etc. Apoi a venit revolutia care a pus/lasat in functii de decizie valorile umane ale momentului, pe care speram ca istoria si justitia sa nu le uite, si care au acceptat, sau poate chiar incurajat retrocedarile catre cei care s-au declarat mostenitori ai fostilor proprietari. Cum sa reziste conationalul nostru tigan unor astfel de tentatii cand i se ofera pe tava?
-
Primaria este prima vinovata,pentru ca au luat spagi pentru casele respective si mai este justitia,care dupa ca ca e oarba,mai e si proasta.
Doar in acest caz regret vremurile comuniste.Ar fi fost pusi acolo unde le este locul si unii si ceilalti.-
Aiurea. Matale sau n-ai trait in vremurile alea sau ai uitat. Nu se putea trece in proprietate privata, da’ se putea face locuinta de serviciu. Si nimeni n-ar fi zis nimic.Partidul taia si spanzura cum voia. Legea exista doar pentru cei fara pile la partid.
-
-
Sunt o timisoreanca si voi face tot ce-mi sta in putinta ca asa ceva sa nu se mai intample. Never ever.
-
E clar. Deja prinde forma de acoperis tiganesc.
-
Exact la asta ma gandeam si eu 🙁
-
Clar. Asteptam tabla zincata!
-
:))))))))) ești sigur că știi cum arată un acoperiș țigănesc?
-
Mansardarea tiganeasca clasica la fel ca in Rozelor si pe CD Loga se prefigureaza.
Nu trebuiau sa refaca cladirea identic cu ce a fost inainte de demolare? Poate o mai demoleaza o data Primaria de data asta si se reface dupa arhitectura originala.
Bună ziua, pe strada Bujorilor din Timişoara nr. 50 sau 51 se ridică o hidoșenie de „palat” care nu numai că e mai înalt decât toate casele din zonă, dar depăşeşte şi blocurile de peste drum. Iar în grădina din spate „se construieşte” un morman de gunoaie ce poate deveni focar de infecție. Cine a putut elibera autorizație pentru o asemenea monstruozitate? Și cine girează așa ceva, oamenii vechii administrații sau ai celei noi?
-
Calm, nu s-a schimbat nimica in Primarie in afara de primar și consilieri care in continuare sunt prosti de cei așezați în posturi cheie care iau șpagă si fac doar afaceri de unde le pica banu nu de ce spune legea. Poliția in Constructii la fel. De ce sa se atingă de cei care cotizeaza, nu? Si uite asa ne plangem de mila noi votantii. Solutia in tara asta e una singura- Legea americană sau plecarea.
Casele de pe strada Loga ??? Cele de la gara mică ??? De unde au reușit niste personaje care nu au 1 zi muncita pe cartea de muncă să cumpere acele clădiri ???
Poliția vieți….primărie…..primar….etc….
LEGE DOAR PENTRU PROȘTI
-
pai data viitoare cand mai dai bani la cersetori sa stii ca esti sponsorul acestor case….de asta am incetat de ani buni sa mai dau bani cersatorilor…
-
Exact! Fain ar fi daca lumea ar mai si judeca, cand face ceva. Sa cai intr-adevar bine e greu si presupune efort. Sa dai bani cand nu stii unde se duc si nici n-ai cum sa verifici inseamna sa fii prost.
-