Deși are sentință de mai bine de doi ani, Primăria Timișoara nu a luat nicio măsură pentru salvarea Casei Muhle, imobil care la începutul verii nu se mai vedea de buruieni. Primarul Robu spunea că municipalitatea deschide șantier acolo, pentru punerea în siguranță și refacere, dar a intrat pe fir și CJT, după ce președintele Călin Dobra a anunțat exproprierea, prin aprilie 2019.
Așadar, nici cu Consiliul Județean nu ne este rușine. Reprezentanții CJ au vrut să constituie o comisie, însă până la urmă au renunțat să o mai formeze. În ședința de consiliu județean de săptămâna aceasta și-au dat seama că… există o sentință definitivă care îl obligă pe proprietar să readucă imobilul la starea inițială. Aceasta după toate promisiunile că CJ va face exproprierea și va introduce vila Muhle în circuitul turistic.
Ei bine, în cele din urmă proprietarul Casei Muhle s-a întâlnit cu primarul Nicolae Robu și i-a promis că va pune în aplicare sentința judecătorească. Numai să nu se facă exproprierea. Edilul-șef spune că îi dă două luni să se apuce de treabă.
„A fost proprietarul la primărie, am discutat în termeni ultimativi și subiectul readucerii clădirii în forma inițială și îngrijirii zonei. S-a angajat că va face lucrurile acestea și a cerut să nu se treacă la expropriere, pentru că s-au hotărât să pună ei în aplicare sentința. Dacă ei au autorizația de construcție, după ce obțin avizele va trebui să treacă la treabă. Le-am explicat că sunt chestii penale, că se joacă. Nu am analizat cât timp, le dăm puțin timp să se apuce, după ce sunt toate avizele. Hai să zicem că în maxim două luni trebuie să se apuce”, a explicat primarul Nicolae Robu pentru tion.ro.
Vă reamintim, în decembrie 2016, reprezentanții municipalității se lăudau cu o victorie istorică în instanță: proprietarul Casei Muhle era obligat să readucă ruina din Bălcescu la starea inițială din 2012, după un proces care a durat doi ani. În caz contrar, primăria putea interveni și apoi să recupereze banii de la proprietar.
Casa Muhle a intrat în atenția publică în primăvara lui 2012, când proprietarul imobilului, Ionel Stancu, a deschis un șantier acolo. Avea de gând să o demoleze și să reconstruiască o clădire. Lucrările au fost oprite de autorități, iar proprietarul a fost sesizat să ia anumite măsuri. N-a făcut nimic, astfel că timișorenii au ieșit în stradă să ceară salvarea Casei Muhle. De cealaltă parte, primăria a mers în instanță, pentru a-l obliga pe proprietar să aducă imobilul la starea inițială.
Casa Muhle a fost construită în secolul XIX și a aparținut florarului Wilhelm Muhle, cel care a creat primul soi de trandafir românesc. Situată în centrul Timișoarei, casa de pe Bulevardul Mihai Viteazul nr. 3 a fost considerată întotdeauna drept una dintre cele mai frumoase clădiri din municipiu. La începutul anilor 2000, clădirea aflată într-un ansamblu de monumente istorice a intrat în posesia unui clan de romi.
Articole pe aceeași temă:
http://www.tion.ro/casa-muhle-mai-asteapta-constituirea-comisiei-de-la-nivelul-cj-timis-amanata/2287819
http://www.tion.ro/casa-muhle-nu-se-mai-vede-de-buruieni-robu-si-dobra-se-lupta-in-vorbe/2276312
Citiți principiile noastre de moderare aici!