Dacă vorbim despre consumul de energie al aspiratoarelor, este necesar să vorbim neapărat de un punct de cotitură foarte clar: în 2014, etichetarea energetică care privea și acest aparat a fost complet răsturnată. S-a decis că aparatele de aspirare a prafului și firimiturilor care consumau enorm să dispară de pe piață și să cedeze locul aspiratoarelor care ar da aceleași rezultate, dar fără a fi nevoie să muște fără milă din factura la electricitate. Prin urmare, la 1 septembrie 2014, au fost stabilite cerințele pe care trebuie să le îndeplinească aspiratoarele care urmau să vadă lumina din acel moment. Datorită acestei modificări de reglementare, a devenit foarte ușor să aflăm cât curent electric folosește un aspirator.
Știi câtă energie electrică consumi la curățarea casei?
Consumul în kWh al aparatelor electrice pot fi cunoscute, dar nu cu câtă exactitate ne-am dori. Să explicăm: dacă doriți să știți cât vă costă să aspirați casa, va trebui să mergeți la eticheta energetică a aparatului. Chiar dacă nu ați văzut una în viața dvs., veți găsi ușor o cifră anuală de kWh. Acesta este amănuntul care contează pentru dvs., deși există un amendament: este un consum mediu de energie, bazat pe măsurătorile unei case de 87 de metri pătrați cu o frecvență de utilizare de 50 de ori pe an. Adică, puteți cheltui mai mult sau mai puțin în funcție de cât de mare este casa dvs sau de câte ori folosiți aspiratorul.
Un exemplu practic: un model de aspirator cu un rating energetic A și care, conform etichetării sale, consumă în medie 28 kWh pe an, s-ar traduce, la un cost de 0,75 lei/KWh, într-un cost total de 21 de lei pe an.
Dar, desigur, nu toate aspiratoarele se laudă că au consum de doar 28 kWh în această perioadă de timp și nu toate cele pe care le puteți găsi sunt de clasa A.
Dacă doriți să aveți un control scăzut al consumului de energie, va trebui să vă puneți ochii pe puterea aspiratorului în cauză deoarece nu este neapărat adevărat că cu cât aspiratoarele au mai mulți wați, performanța va fi mai bună.
Sunteți în procesul de a decide ce aspirator să cumpărați? Pe lângă datele pe care vi le-am dat deja, trebuie să luați în considerare și alte aspecte care influențează direct selecția finală. Consumul depinde, de asemenea, în mare măsură de tipul de aspirator pe care îl alegeți. Acestea sunt diferitele tipuri pe care le puteți găsi:
Aspiratoare clasic: Sunt cele mai populare, fără îndoială. Este imposibil să nu fi văzut niciodată unul. Cu toate acestea, au suferit și schimbări de-a lungul timpului. Modelele tradiționale cu sac (da, cel pe care toată lumea urăște să îl schimbe sau golească) au cedat loc altor aspiratoare cu rezervor pentru murdăria aspirată. Deci trebuie doar să-l scoateți când este plin și să-l goliți. Economisiți banii destinați achiziționării sacilor de schimb.
Aspiratoare verticale: Le cunoașteți, cu siguranță, chiar dacă nu sunt la fel de răspândite. Marele avantaj pe care îl prezintă este că funcționează, în general, fără cabluri, care sunt înlocuite de bateriile omniprezente pentru orice. Acestea sunt stocate cu ușurință oriunde și au avantajul că sunt foarte ușoare pentru a lucra, dar trebuie să încărcați bateria (în funcție de marca pe care o cumpărați).
Aspiratoare de mână: Mărimea mică a acestora vă va fi dat deja un indiciu despre cât consumă. Aspiratoarele portabile sunt perfecte pentru finisajele finale într-o cameră de depozitare, în mașină sau pentru acele colțuri în care este dificil de ajuns cu un aspirator mai mare. Fără a servi drept precedent, în cazul aspiratoarelor manuale, dimensiunea este legată de consum, fiind relativ mică datorită puterii maxime pe care o prezintă.
(1121)
Citiți principiile noastre de moderare aici!