Camelia Marcu este mama Cătălinei, o tânără în vârstă de 23 de ani ce are mai multe probleme de sănătate. Fata are nevoie de bani pentru a beneficia în continuare de logopedie, terapie pentru recuperare cognitivă, terapie motorize, masaje, ședințe la psiholog, pe care familia ei nu și le mai poate permite.
Însă cel mai mare ajutor pentru ea ar fi să poată aduna suma de 60.000 de euro pentru a merge în Asia la terapii de ultimă generație.
Calvarul familiei Marcu din Timișoara a început în urmă cu 23 de ani, când Cătălina s-a născut cu Atrofie Corticală Frontală Bilaterală. Este o boală care duce la degradarea progresivă a cortexului, învelișul exterior al creierului.
La naștere nu i s-a oxigenat creierul dintr-o eroare medicală.
„Am născut în spitalul de stat la Târgu Jiu, unde atât eu ca lăuză cât și ea ca bebeluș am îndurat cele mai chinuitoare tratamente. Copilul nu avea dreptul la incubator pentru că născuse jurista spitalului gemeni și cele două incubatoare care funcționau le foloseau doar pentru copiii ei. Era în luna decembrie cu un frig cumplit și am intrat în frison fiziologic.
Eram îngrijită de o mămică ce se simțea mai bine, care a făcut rost de o cărămidă pe care o încălzea pe calorifer și din când în când o punea pe corpul meu. După trei zile, la primul contact cu fetița, am simțit că nu este bine și nu reacționa că toți bebelușii.
Eu aveam vârsta de 23 de ani, le spuneam cadrelor medicale că fetița mea nu este bine, iar ei îmi spuneau: «tu ești o mămică tânără nu îți dai tu cu părerea că ar avea o problemă copilul tău».
Abia la nouă luni ale Cătălinei am reușit să ajungem la Târgu Mureș, unde în urma investigațiilor și a unui Computer Tomograf s-a confirmat diagnosticul de Atrofie Corticală Frontală, mi-a și explicat medicul radiolog că suferința i-a afectat creierul din cauză că nu i s-a oxigenat, stând șapte ore în travaliu fără lichid, iar fetița avea dublu cordon ombilical în jurul gâtului, iar ei trebuiau să monitorizeze copilul dar nu au făcut-o”, povestește mama Cătălinei.
Aceasta a mai spus că de atunci și până în prezent, Cătălina a avut multiple internări la spitale universitare din România, medicații multiple, dar în totul a fost în zadar.
„Cătălina a urmat aproape toate schemele posibile de antipshihotice și antiepileptice. A luat pastile cu pumnul, câte 5-7 pastile odată, până când corpul ei a început să cedeze. În urmă cu cinci a ajuns să refuze să mai mănânce, a slăbit brusc 15 kilograme, nu mai vorbea, nu mai mergea, efectiv trupul îi înțepenea complet. Am căutat ajutor medical unde am știut, însă «nimeni nu vrea să se bage»!
Medicii refuză efectiv să o trateze ca nu cumva să fie acuzați de malpraxis. Îndrumarea medicului neurolog Bogdan Florea este să mă internez cu Cătălina într-o clinică privată. Din păcate, nu ne permitem să ne salvăm copilul, costurile spitalizării fiind cu mult peste veniturile noastre.
Astăzi, noi încă trăim un coșmar deoarece medicii spun că este un caz unic și nu se poate stabiliza pentru că are diferite reacții adverse la medicamente și nu există în România aparatură specializată. Avem multiple internări și analize de genetic”, a transmis Camelia Marcu.
Șansa Cătălinei ar fi să poată ajunge în Thailanda pentru a i se administra celule stem, însă pentru ca această intervenție să se poată realiza, are nevoie de ajutorul nostru.
„Viața noastră este foarte complicată, ea zilnic are crize de furie, nu doarme, iar fratele ei, Iosif, trăiește în acest mediu care nu îi face bine. Sunt o mamă tristă că nu găsesc soluții să îmi salvez copiii. Soțul are un serviciu foarte solicitant, el fiind jandarm și are nevoie de odihnă acasă.
După 24 de ore de lucru nu reușește să doarmă mai mult de două ore pentru că ambii copiii, Cătălina și Iosif, au nevoie de îngrijire specială. Vă rog din suflet să vă deschideți inima pentru Cătălina, cel mai mic ajutor ne este de mare folos! Sunt doar o mamă care vrea să își salveze copilul”, a transmis mama fetei pentru care comunitatea Less is more cere ajutor.
Cum se poate dona pentru Cătălina:
prin virament sau depunere la Banca Transilvania în conturile:
RO82 BTRL RONC RT03 0486 5301 – Cont lei
RO82 BTRL EURC RT03 0486 5301 – Cont euro
Titular cont: Marcu Camelia, cu mențiunea Cătălina
Revolut: Titular: Marcu Camelia
RO63BREL0005550343620100
Prin contract de sponsorizare, pentru firme – sumă deductibilă din impozitul pe venit.
Fundația: „Deschideti Inima Pentru Cătălina”
Titular cont: Marcu Camelia RO41RNCB0149169479370001-RON
Telefon: 0766363100 BT-PAY Marcu Camelia
Trimite articolul
XAcesta chiar este un caz care merita ajutorul tuturor.
Jurnaliștii nu-i dau un drept la replică juristei să explice care au fost motivele pentru care copii ei au beneficiaf de incubator în detrimentul Cătălinei? Dacă mai sunt persoane care nu înțeleg care este motivul pentru care atâțea românce pleacă din țară cu toată familia sau doar să nască, acesastă poveste este una din explicații. Multă sănătate vă doresc
-
Am vrut sa tac ieri, cand a aparut articolul, dar vad ca se escaladeaza.
Nu jurista trebuie sa dea explicatii, pentru ca nu se da nici un nume. In schimb e mentionat spitalul din Târgu Jiu, cine publica asemenea articole ar trebui sa investigheze un pic. Toata povestea ridica multe semne de intrebare, ca de exemplu:
– Gemenii juristei erau la incubator pentru ca aveau nevoie, nici un copil normal nu e pus la incubator. Ce treuia facut, sa scoata unul din gemeni pentru ca s-a nascut un nou copil cu probleme? Problema, asa cum e prezentata, era ca nu sunt suficiente incubatoare.
– Dupa experienta dramatica cu primul copil, cu toate greutatile si problemele medicale, doamna mai aduce pe lume inca un copil, care si el “are nevoie de ingrijire speciala”
– In spital a fost un frig cumplit, iar o alta femeie “a facut rost” de o caramida pe cre o incalzea pe calorifer. Adica caloriferul era cald
– Catalinei i-au fost aplicate numeroase tratamente de-a lungul timpului, enumerate in articol, dar concluzia e ca “medicii refuză efectiv să o trateze”
– Se zice ca “nu există în România aparatură specializată”. Exista, cunosc pe cineva care si-a facut analize complexe, daca e ceva special se trimit esantioanele in Germania, austria sau Franta, asta din anii ’90. Chiar in articol se zice “avem multiple internări și analize de genetic”
– Tatal, jandarm, lucreaza cate 24 de ore si nu poate dormi mai mult de 2 ore. Serios? Nu lucreaza nimeni 24 de ore, nu doarme nimeni 2 ore, zi de zi, nu e posibil. Am facut asa ceva in trecut, cate o zi, la distanta de ani de zile, stiu cum e
– Cautati pe Internet cat costa tratamentul cu celule stem in Thailanda
– Povestea ar fi demna de atentia publica daca ar fi sustinuta de opinia unui medic-
“Îndrumarea medicului neurolog Bogdan Florea este să mă internez cu Cătălina într-o clinică privată.”
Cauta-l pe neurologil indicat, vb cu el si spune-ne si noua ce ti-a spus. La cata analiza pe text ai facut, asta ar fi un efort mic pentru tine.
Cand cineva are probleme serioase, poate nu mai e chiar rational, clar si coerent in exprimare.
Nu de analize pe text e nevoie in astfel de cazuri.
-
cat despre costuri, vezi sa nu confunzi costul unui tratament cu costul unei singure sesiuni de tratament, nu mai zic de deplasarea catre si de la, stat, trai zilnic…
-
Sarlatani exista peste tot, care vând fum si iluzii unor oameni disperați. Daca ar funcționa, terapia cu celule stem pentru encefalopatie sau atrofie corticală postanoxica ar fi in practica medicală din lumea civilizată.
-
Foarte bine punctat. Asemenea practici inselatoare ar trebui interzise in toate tarile.
-
-
medicina romana ce face? asigurarile medicale ce fac? hotie banditism ,minciuni si furt..asta e romania…tara horor.
-
cetatenii au decis prin nepasarea fata de problemele celor care lucreaza in sistemul medical (ghici cati au plecat, pare ca-s buni pentru europa de vest
…) cat si prin vot ca “educatia si sanatatea nu sunt prioritare”. si ce fac aceiasi cetateni acum? de cate ori protesteaza cineva din sistem, cetatenii dau cu “huo” pe internet. pai… succesuri in a avea un sistem functional🤪
asa-i ca habar nu ai aaaabsolut deloc cum / cat e de (sub)finantat sistemul de sanatate in romania fata de alte tari europene? si tu crezi ca nici nu e treaba ta, desigur, tu ca cetatean comentezi pe net… ceea ce e total insuficient, mai trebuie sa te si informezi cine ce cum propune pentru sistemul de sanatate si sa votezi in consecinta.