Prin intermediul unui proiect finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Sindicatul IT din Timișoara își propune îmbunătățirea competențelor și abilităților în rândul a 510 persoane, angajați din companii ITC din Regiunea de Dezvoltare Vest care au responsabilități manageriale sau fac parte din departamentele de resurse umane. În plus, proiectul vizează și promovarea formării profesionale continue în rândul antreprenorilor din sectorul ITC.
La nivel european 68% din companii cu peste 250 de salariați oferă posibilitatea salariaților să se perfecționeze în domeniul ITC, în timp ce în Suedia rata este de 74%, în Bulgaria de 35%, iar în România de 28%. Statistica recentă arată că 12 % din salariații UE cu vârste între 25 și 64 ani au urmat un curs de formare profesională în ultima lună. În România, în 2016 proporția era de 1% și a avut o tendință de scădere în ultimii 2 ani cu 3%, conform EUROSTAT.
Programul de formare profesionala oferit în cadrul proiectului vine cu o abordare nouă, inovativă, complementară și integrate fiind susținut de formatori de top din Timișoara și București. Cele trei component ale sale sunt: 3 cursuri autorizate de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC), 6 workshop-uri pe teme de interes și o conferința urmată de o caravană de conștientizare privind importanță formării profesionale în rândul antreprenorilor. Tematicile abordate în cadrul workshop-urilor și cursurile autorizate ANC au fost selectate în urma analizei nevoilor de formare profesionala din sector. SITT consideră că în condițiile dinamicii actuale din sectorul ITC din România, formarea profesională continuă este element esențial în dezvoltarea unei cariere de durată.
Sindicatul IT Timișoara reprezintă interesele a peste 5.000 de salariați din diverse companii de profil și își propune diversificarea serviciilor sindicale oferite membrilor, printr-o abordare fresh a dialogului social, iar implementarea acestui proiect este începutul unei viitoare școli de formare profesională continuă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!