Proiectul „Resurse umane competitive pentru adaptarea la SNCDI în Regiunea Vest” a avut ca scop promovarea unei ocupări sustenabile și de calitate a forței de munca, dar și sprijinirea mobilității forței de muncă prin îmbunătățirea accesului egal la învățare, pe tot parcursul vieții, pentru toate grupurile de vârstă, într-un cadru formal, non-formal sau informal. În plus, prin acest proiect se vrea asigurarea actualizării cunoștințelor și competențelor și promovarea unor căi de învățare flexibile. Se pune accentul inclusiv pe orientarea profesională și validarea competențelor dobândite, cu rezultat direct în creșterea competitivității economice a firmelor active din Regiunea Vest.
Obiectivele specifice
„1.Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe/ competente/ aptitudini aferente sectoarelor economice/ domeniilor identificate conform SNC și SNCDI pentru 326 de angajați din cadrul firmelor din Regiunea Vest
2. Creșterea interesului întreprinderilor din Regiunea Vest care se încadrează în sectoarele economice/ domeniile identificate conform SNC și SNCDI pentru activități de formare profesională ( calificare/recalificare, perfecționare/ specializare) prin desfășurarea unei campanii de conștientizare a avantajelor acestor activități în rândul angajaților proprii.
3. Asistarea în elaborarea și implementarea planurilor de instruire în vederea calificării/ recalificării, perfecționării și specializării angajaților pentru minimum 40 de firme din care 36 IMMuri care se încadrează în sectoarele economice/ domeniile identificate conform SNC și SNCDI la maximum 6 luni de la finalizarea proiectului.
4. Crearea și dezvoltarea unor parteneriate durabile cu 40 de firme din Regiunea Vest – vă conduce la creșterea pe termen lung a cooperării intre top managementul întreprinderilor și angajații care vor participa la programele de instruire, contribuind astfel la atingerea obiectivului general al Axei Prioritare 3 – “Locuri de munca pentru toți””, transmit cei de la CCIAT, în privința obiectivelor specifice ale acestui proiect.
Valoarea totală a proiectului este de 3,269,694.54 lei, dintre care cheltuieli totale nerambursabile 3,202,407.38 lei și cheltuieli totale contribuție proprie 67,287.16 lei.
De acest proiect au beneficiat 336 de angajați cu contract individual de muncă, care provin din firme din Regiunea Vest care își desfășoară activitatea în unul dintre sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și în corelare cu unul dintre domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI.
40 de firme (din care 36 IMMuri) care au beneficiat de asistență în elaborarea planurilor de instruire a angajaților și vor putea implementa aceste planuri în maximum 6 luni de la finalizarea proiectului.
Pe lângă angajații și firmele susținute prin intermediul acestui proiect, a avut loc și o campanie de informare și conștientizare cu privire la importanța și necesitatea participării angajaților la programe de formare continuă implementată la nivelul Regiunii Vest România. În plus, s-a realizat și un studiu de piață regional privitor la nevoia de instruire a personalului din IMMuri
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a fost liderul de proiect, care i-a avut ca parteneri pe Expert Consulting SRL și Universitatea Politehnica Timișoara.
Citiți principiile noastre de moderare aici!