Primul dintre cursuri se adresează persoanelor din unitățile a căror activitate are impact asupra mediului. Prefecționarea este organizată prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională, iar perioada de desfășurare este 23 aprilie – 4 mai, de luni până vineri între orele 17– 21.
În conformitate cu legislația, deținătorii și producătorii de deșeuri persoane juridice, comercianții, precum și operatorii economici autorizați din punct de vedere al protecției mediului pentru efectuarea operațiunilor de colectare și transport deșeuri au obligația să desemneze o persoană din rândul angajaților proprii care să urmărească și să asigure îndeplinirea obligațiilor prevăzute de prezenta lege sau să delege această obligație unei terțe persoane. Tematica cursului va cuprinde evaluarea impactului de mediu generat de activitățile desfășurate de companie; Pașii de urmat în cazul aplicării pentru o autorizație/aviz de mediu; Planificarea și evaluarea unui audit intern; Modul de realizare a unui program de management de mediu; Proiectarea unui plan de monitorizare și interpretarea rezultatelor înregistrărilor; Modul de organizare și de coordonare a departamentului de protecție a mediului; Coordonarea trasabilității deșeurilor periculoase și nepericuloase din cadrul companiei; Proiectarea planului de prevenire a poluării accidentale; Organizarea unui plan de instruire; Modul în care se elaborează raportările de mediu; Identificarea de strategii de sustenabilitate, avantaj major pentru dezvoltarea durabilă a companiei.
Cursul este autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificări (A.N.C.) iar certificatele obținute la absolvire au recunoaștere națională și sunt emise de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației. Certificatele împreuna cu suplimentele descriptive în care se menționează competențele dobândite au regim de acte de studii, fiind recunoscute oficial pe piața muncii din România, conform O.G. nr. 129/2000. La cerere, certificatele pot dobândi recunoaștere internațională.
Conform Codului Fiscal Art. 21, alin. 2, lit. H, costul cursurilor autorizate de Autoritatea Națională pentru Calificări se deduce integral din impozitul pe profit sau venit.
Cel de-al doilea curs se adresează celor care doresc să se specializeze în domeniul Intrastat. Cursul are loc pe 26 aprilie, între orele 10– 17.
Ambele sesiuni de specializare sunt programate la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Timișoara, Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22.
Cursul vizează evitarea sancțiunilor pentru nerespectarea Legii nr.422/2006 și asigurarea corectitudinii datelor ce se transmit către Institutul Național de Statistică.
Această sesiune de instruire ajută la înțelegerea importanței statisticilor de comerț intracomunitar, atât pentru economia României ca stat membru al Uniunii Europene cât și pentru Uniunea Europeană în ansamblu, la îndeplinirea obligațiilor legale, la înțelegerea modului de utilizare a informațiilor disponibile despre schimburile intracomunitare de bunuri pentru completarea declarației statistice INTRASTAT.
Certificatele se eliberează în maxim 30 de zile de la absolvirea cursului. Membrii CCIAT beneficiază de 10% reducere din costul cursurilor, conform Ghidului Serviciilor.
Informații și înscrieri se pot obține la tel. 0256/294922, e-mail: cmates@cciat.ro sau la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, camera 110, persoană de contact: Cecilia Mateș, coordonator curs.
Citiți principiile noastre de moderare aici!